Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Στο «κόκκινο» η ζήτηση για βίλες με πισίνα -Οι τιμές στους τοπ ελληνικούς προορισμούς

Εντυπωσιακές είναι οι πληρότητες που καταγράφονται σε πολυτελείς κατοικίες με ιδιωτική πισίνα, έως και πάνω από 90%, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το cyclades24. Τουρίστες με οικονομική επιφάνεια επιλέγουν αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν υγειονομική ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Γιατί οι τουρίστες θέλουν αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα;
Η εικόνα φαίνεται πως είναι πολύ διαφορετική στην premium αγορά των πολυτελών κατοικιών με ιδιωτική πισίνα, την ώρα που τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια αναζητούν κρατήσεις για το καλοκαίρι.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τη φετινή χρονιά, όπως και το 2020, οι περισσότεροι τουρίστες φαίνεται πως θα επιλέξουν κυρίως αυτόνομες κατοικίες που προσφέρουν ιδιωτικότητα, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία που προκύπτουν από ιστοσελίδες φιλοξενίας ακινήτων που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του Ε.Ο.Τ και αφορούν αποκλειστικά βίλες με ιδιωτική πισίνα (σε Μύκονο και Σαντορίνη) ή με κοινόχρηστη πισίνα (στην υπόλοιπη Ελλάδα), τα δεδομένα είναι πολύ ενθαρρυντικά όσο αφορά στις πληρότητες που καταγράφονται για το καλοκαίρι του 2021.

Στα ύψη η ζήτηση στους τοπ καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα
Η πληρότητα στο Νησί των Ανέμων για ιδιωτική βίλα με ιδιωτική πισίνα (με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προκαταβολή) αγγίζει το 85% για Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ υπάρχουν χρονικά διαστήματα εντός των καλοκαιριών μηνών κατά τα οποία η πληρότητα αγγίζει το 99%.

Στη Σαντορίνη, η πληρότητα κυμαίνεται από 90% έως 96% για το σύνολο των καλοκαιρινών μηνών (Ιούνιο-Αύγουστο).

Στη Σκιάθο η πληρότητα κυμαίνεται από 94% έως 97%, στη Σκόπελο από 88% έως 94%, στην Πάρο από 87% έως 91%, στη Ζάκυνθο αγγίζει το 86% και στα Χανιά από 86% έως 89% για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως αναφέρεται στο cyclades24, οι εντυπωσιακές πληρότητες δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες, διαμερίσματα εγγεγραμμένα σε βραχυχρόνιες μισθώσεις, ξενώνες ή/και πανσιόν, αλλά ανεξάρτητες ιδιωτικές βίλες με ιδιωτική ή/και κοινόχρηστη πισίνα. Πρόκειται για ακίνητα υψηλών προδιαγραφών, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν στοχεύουν στα μέσα εισοδήματα αλλά σε ταξιδιώτες-τουρίστες τόσο εγχώριους όσο και αλλοδαπούς που διαθέτουν οικονομική άνεση.

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως οι εν λόγω πληρότητες δεν αποτελούν «κλειδωμένες» κρατήσεις, αλλά καταγράφουν μια επιθυμία, μια τάση των τουριστών για το καλοκαίρι του 2021 στους top διεθνείς καλοκαιρινούς προορισμούς που διαθέτει η χώρα μας.

Οι βίλες με ιδιωτική πισίνα δεν είναι, άλλωστε, αριθμητικά πάρα πολλές. Πάντως, μπορεί οι πληρότητες που καταγράφονται να είναι υψηλές και εντυπωσιακές, αλλά το κόστος διαμονής καταγράφεται σταθερό και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και μειωμένο. Η μείωση φτάνει στο 20% με 25% για τα υψηλά κόστη διαμονής σε σχέση με το 2020, ενώ σε σχέση με το 2019 το κόστος διαμονής σε πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα στις υψηλότερες τιμές, είναι μειωμένο ακόμα και κατά 60%, ενώ μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 6 ενήλικοι, ανάλογα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή.

Από τι καθορίζονται οι τιμές;
Σημαντικός παράγοντας διαμόρφωσης των τιμών και της πληρότητας αποτελεί η πολιτική ακύρωσης για την εκάστοτε κράτηση που πραγματοποιεί ο επισκέπτης. Η πολιτική ακύρωσης έχει προεπιλεγεί από τον εκάστοτε ιδιοκτήτη, μέσα από τις διαθέσιμες πολιτικές που προσφέρουν οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών ακινήτων εγγεγραμμένων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/και με σήμα του Ε.Ο.Τ, όλο το διάστημα της πανδημίας του κορωνοϊού λόγω των ειδικών συνθηκών που διανύουμε, επιλέγουν κυρίως την ευέλικτη πολιτική ακύρωσης.

Για τη Μύκονο, σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E–Real Estates, από την έρευνα που έγινε σε διεθνώς γνωστές ιστοσελίδες στην οποία έχουν εγγραφεί ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ή/ και με σήμα του ΕΟΤ, οι διαθέσιμες βίλες με ιδιωτική πισίνα τον μήνα Ιούνιο αγγίζουν τις 143, τον Ιούλιο 117 και τον Αύγουστο 124.

Σημειώνεται πως το κόστος διαμονής προκύπτει βάσει της διαθεσιμότητας και είναι το minimum.

Πηγή: iefimerida.gr

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Κυβέρνηση στέλνει τον Οδυσσέα δικαστήριο για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

Taste and Hospitality

Παρέα τουριστών έκανε την πιο τρελή παραγγελία σε εστιατόριο της Μυκόνου (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

«Ντύθηκαν» στα μωβ, Μακάρειο Νοσοκομείο και Γ.Ν. Λεμεσού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!