Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Μόνο το 30% των κέντρων αναψυχής θα επαναλειτουργήσει μετά τις 10 του Μάη

To 30% των κέντρων αναψυχής αναμένεται να επαναλειτουργήσει σε παγκύπρια κλίμακα μετά και τις χαλαρώσεις των μέτρων κατά του Covid- 19 από τις 10 Μαΐου, που ανακοίνωσε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Θρασυβούλου χαρακτήρισε σωστές τις αποφάσεις που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο και ευχήθηκε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Στο παρόν στάδιο, τόνισε, έτοιμοι να επαναλειτουργήσουν είναι οι επιχειρηματίες των κέντρων αναψυχής, που λειτουργούσαν κανονικά και προ του lockdown.

Πρόσθεσε πως από τις 14- 15 Μαΐου θα ξεκινήσουν να επαναλειτουργούν και άλλα κέντρα αναψυχής πέρα από αυτά που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα υπό την μορφή take away  και delivery, αφού για την επαναλειτουργία ενός κέντρου αναψυχής, χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία.

Παραδέχτηκε πως θα υπάρξουν πολλά προβλήματα στις τουριστικές περιοχές με την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων, αναφέροντας πως αυτές θα χρειαστούν περισσότερη στήριξη από πλευράς του Κράτους.

Για μας, συνέχισε, ορόσημο της κανονικότητας θα είναι η 1η Ιουνίου 2021 οπότε θα επιτρέπεται η λειτουργία και των εσωτερικών χώρων στους χώρους εστίασης. Βάσει των χαλαρώσεων, είπε ο κ. Θρασυβούλου, μέχρι τις 31 Μαΐου και στη βάση του ισχύοντος πρωτοκόλλου θα επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εξωτερικών χώρων εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ-μπαρ και μπαρ, καφενεία και χώρoι εστίασης εντός εμπορικών κέντρων, κυλικείων ή/και αθλητικών ομίλων, πολιτιστικών ομίλων, σωματείων, συλλόγων, κ.λπ. 

Σε σχέση με τα ωράρια, ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ εκτίμησε πως θα μπορούσαν να επεκταθούν αφού οι θαμώνες  θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους Coronapass.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Θρασυβούλου εκτίμησε πως το Coronapass θα δημιουργήσει δυσκολία στους θαμώνες , ωστόσο παρατήρησε, τη στιγμή που αποτελεί ευθύνη των πελατών, ο Σύνδεσμος δεν μπορεί να παρέμβει επί τούτου. Είναι θέματα υγειονομικά και του Υπουργείου Υγεία, είπε. 

Επεσήμανε ακόμη πως παραμένει η αναστολή της λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, δισκοθηκών, κέντρων διασκέδασης και μουσικοχορευτικών χώρων.

Σημειώνεται πως οι προϋποθέσεις για Coronapass είναι αρνητικό test (pcr /rapid) ισχύς εντός 72 ωρών, εμβολιασμός τουλάχιστον με μια δόση και ολοκλήρωση διαστήματος τουλάχιστον 3 εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό ή το άτομο να έχει νοσήσει τους τελευταίους 6 μήνες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Έρχονται 250 κοινά κριτήρια για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στην Ευρώπη

Taste and Hospitality

Ρεβεγιόν σε ξενοδοχεία καραντίνας…με έξοδα του κράτους

Taste and Hospitality

Κυπριακή Δικαιοσύνη…Ελεύθερος πατέρας για σεξουαλική κακοποίηση- Στο κελί 43χρονος γιατί έκλεψε ουίσκι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!