Νέα Νεα της Αγορας

Δύο ακόμη κρουαζιερόπλοια ξεκινούν δρομολόγια από Λεμεσό…μόνο για εμβολιασμένους

Πρόκειται για πακέτα των πέντε και επτά ημερών, που θα ξεκινάνε από το λιμάνι του Πειραιά. Τα νέα δρομολόγια περιλαμβάνουν στάσεις στα λιμάνια της Σαντορίνης, Ρόδου και Ηράκλειου αλλά και στη Λεμεσό, με τις κρατήσεις να ξεκινούν από τις 11 Μαΐου 2021.

Η εταιρεία θέτει ως προαπαιτούμενο όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα της κρουαζιέρας να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, το αργότερο 14 ημέρες πριν την αναχώρηση. Με την έναρξη των κρατήσεων αναμένεται να ανακοινωθούν σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να ακολουθούν οι επιβάτες.

Επίσης ότι τα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων Azamara Journey και Azamara Pursuit θα ανασταλούν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021. Όπως αναφέρει η εταιρεία «Πολλά λιμάνια και περιοχές αρχίζουν να καλωσορίζουν τους ταξιδιώτες και να ενθαρρύνουν τις κρουαζιέρες. Έχουμε εγκριθεί να συνεχίσουμε ξανά στα τέλη Αυγούστου 2021, με μια σειρά από νέα ταξίδια στην Ελλάδα με το Azamara Quest. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να ακυρώσουμε όλες τις τρέχουσες αποστολές Quest που αναχωρούν στις ή πριν από τις 2 Οκτωβρίου 2021».

Από το Ισραήλ

Η Royal Caribbean ισχυροποιεί τη θέση της στη Μεσόγειο και με το Odyssey of the Seas προσθέτει στον κατάλογο της νέα δρομολόγια. Από τον Μάιο, το κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas, θα αναχωρεί από τη Χάιφα και θα προσφέρει προορισμούς προς ελληνικά λιμάνια όπως της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Μυκόνου και της Αθήνας. Το Odyssey of the Seas θα περνάει και από το λιμάνι της Λεμεσού.

Αρχικά το Odyssey of the Seas είχε αρχικά προγραμματιστεί να αποπλεύσει από την Τσιβιταβέκια της Ιταλίας τον Μάιο του 2021, αλλά επανατοποθετήθηκε στο Ισραήλ λόγω της παγκόσμιας κρίσης υγείας. Οι κρουαζιέρα αυτή θα είναι οι πρώτες εκτός Ισραήλ από μια μεγάλη γραμμή κρουαζιέρας. Τονίζεται επίσης ότι οι επιβάτες θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί πλήρως και απευθύνεται σε τουρίστες από το Ισράηλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Royal Caribbean σε ανακοίνωση της για έναρξη κρουαζιέρων ανέφερε πως θα έχει  βάση τη Λεμεσό, για το κρουαζιερόπλοιο Jewel of the Seas. Το Odyssey of the Seas, θα έχει βάση το Ισραήλ και αναμένεται να ξεκινήσει κρουαζιέρες αρχές Ιουνίου.

Για την ιστορία, το τελευταίο διάστημα αρκετοί όμιλοι ανακοίνωσαν πως τα κρουαζιερόπλοια τους θα συμπεριλαμβάνουν στα δρομολόγια τους και τα λιμάνια Λεμεσού και Πάφου. Μερικά από αυτά είναι τα Silver Moon, Celestyal Olympia, Seabourn Oviation και Celebrity Apex.

Η παρουσία των κρουαζιερόπλοιων στα νερά της Κύπρο, αποτελεί σημαντική εξέλιξη, τόσο για την επανεκκίνηση του τουρισμού της Κύπρου και των γύρω χωρών, όσο και για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Περδίος: «Πολύ ενισχυμένη ζήτηση και για ενδιαφέρον από το Ηνωμένο Βασίλειο»

Taste and Hospitality

Ξεπέρασε το 100% η πληρότητα σε κέντρα αναψυχής το τριήμερο

Taste and Hospitality

Μπάκιγχαμ: Τα 775 δωμάτια και… οι κρυφές πόρτες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!