Γεύσεις Γλυκά

Cannoli Siciliano: To παραδοσιακό γλύκισμα της Σικελίας (Συνταγή)

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας πικρή σκόνη κακάου
  • 4 κουταλιές ζάχαρης ζαχαροπλαστικής
  • 4 κουταλιές της σούπας λαρδί προαιρετικά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας
    1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές
  • 1 αυγό
  • Λίγο λευκό ξύδι κρασιού
  • Λίγο κρασί Marsala

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΈΜΙΣΗ ΚΑΝΟΛΙ

  • 3 φλιτζάνια τυρί ρικότα
  • 1/2 φλιτζάνι σταγόνες μαύρης σοκολάτας
  • 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη

ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

  • 24 ζαχαρωμένα κεράσια
  • Ζάχαρη άχνη όπως απαιτείται

ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

  • 1 ασπράδι αυγού

Οδηγίες

Πριν αρχίσετε να προετοιμάζετε τα κελύφη των καννολών (που ονομάζονται “scorcie”), βάζετε το τυρί να στραγγίσει σ’ ένα σουρωτήρι τοποθετημένο σ’ ένα μπολ και μετά αποθηκεύστε το στο ψυγείο.

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τον καφέ σε σκόνη, το κακάο και κοσκινίστε τη ζάχαρη.

Προσθέστε το λάρδι, το αυγό και στη συνέχεια το ξίδι αναμεμειγμένο με το κρασί Marsala. Τα τελευταία υγρά πρέπει να προστίθενται αργά, ζυμώνοντας τη σύνθεση κάθε φορά, καθώς ανάλογα με το πόσο απορροφά το αλεύρι, ίσως να μην χρειάζεται να προσθέσετε ολόκληρο το μείγμα Marsala και ξύδι. Λάβετε υπόψη ότι η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική, αλλά σταθερή.

Ζυμώστε το μείγμα για 5 λεπτά σε μια επιφάνεια εργασίας, έως ότου είναι ελαστικό, λείο και ομοιογενές, στη συνέχεια τυλίξτε το σε πλαστικό και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.

Τώρα για να προετοιμάσετε την κρέμα cannoli για το κάλυμμα, θα χρειαστεί να πάρετε το καλά στραγγισμένο τυρί ρικότα και να το τοποθετήσετε μέσα σε ένα μπολ όπου προσθέτετε ζάχαρη.

Ανακατέψτε απαλά τα συστατικά χωρίς να ασκήσετε υπερβολική πίεση και στη συνέχεια καλύψτε το μπολ με μεμβράνη ,τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Μετά τον υποδεικνυόμενο χρόνο, πάρτε ένα πολύ λεπτό κόσκινο , τοποθετήστε το σε ένα μπολ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, συνθλίψτε το ρικότα και τη ζάχαρη προς τα κάτω και πιέστε το, έτσι ώστε αυτό που βγαίνει από το κόσκινο να είναι μια πολύ λεπτή κρέμα.

Όταν η σύνθεση έχει τη σωστή πυκνότητα, προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας (ή, αν προτιμάτε, ζαχαρωμένους κύβους κολοκύθας) Ανακατέψτε και τοποθετήστε το τυρί κρέμα στο ψυγείο, μέσα σε ένα δοχείο με καπάκι.

Πάρτε τη ζύμη για τα κελύφη των καννολών και τοποθετήστε την στο τραπέζι. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να δημιουργήσετε μια λεπτή ζύμη 1-2 mm. Χρησιμοποιήστε στρογγυλούς δακτυλίους ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσετε τουλάχιστον 24 κομμάτια

.Τεντώστε τους 24 κύκλους και, στη συνέχεια, περιστρέψτε τους γύρω από τα καλούπια κάννολι (εάν έχετε μεταλλικούς κυλίνδρους που λειτουργούν επίσης), βουρτσίζετε τα άκρα με τα λευκά πριν τα στοιβάξετε.

Ζεσταίνετε το λαρδί (ή λάδι) σε μια κατσαρόλα που δεν είναι πολύ μεγάλη, έως ότου φτάσετε στους 170-180 ° C (338-356 F) και στη συνέχεια τηγανίζετε όλα τα κελύφη της κάννολας. Τοποθετήστε τα στη συνέχεια σε μερικά φύλλα απορροφητικού χαρτιού, για να απαλλαγείτε από το επιπλέον λάδι και αφήστε τα να κρυώσουν πλήρως πριν αφαιρέσετε τους μεταλλικούς κυλίνδρους.

Μόλις κρυώσουν, γεμίστε τα κελύφη των κανόλι με την κρέμα κάννολι που θα βάλετε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας ένα απαλό και φαρδύ ακροφύσιο.

Ολοκληρώστε τη διαδικασία κόβοντας το ζαχαρωμένο κεράσι στα δύο και τοποθετήστε το μισό σε κάθε άκρο. Αντί για κεράσια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φλούδα πορτοκαλιού ή ψιλοκομμένα φιστίκια.

Γεμίστε το με ένα μεγάλο ψεκασμό ζάχαρης άχνη και σερβίρετε.

Από την Ιωάννα Μόσχου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Chef Μιχάλης Φίλος: Raviolacci alle carni brasate

Taste and Hospitality

11 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη

Taste and Hospitality

Μπορεί ένα τυρί να βελτιώσει τη γεύση του κρασιού;

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!