Νέα Νεα της Αγορας

Χρήση μάσκας σε παραλίες και πισίνες όπως στην Ισπανία;

Aπό αύριο Δευτέρα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις παραλίες για κολύμπι ή ηλιοθεραπεία, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους το SafePass, όπως θα ισχύ για την πρόσβαση των πολιτών σε χώρους εστίασης, γυμναστήρια κτλ. Όπως δήλωσε  η Δρ. Μαρία Κολιού, λοιμωξιολόγος και Καθηγήτρια Παιδιατρικής: «Εάν η Κύπρος δεν πετύχει εμβολιαστική κάλυψη του 60-70% του πληθυσμού, (ο Υπ. Υγείας υπολογίζει περί τα τέλη Ιουνίου), δεν τίθεται θέμα συζήτησης για κατάργηση της χρήσης προστατευτικής μάσκας  σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους».

Αυτό συνεπάγεται πώς σε πισίνες ξενοδοχείων και παραλίες δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, όπως μας αποκάλυψε μέλος της επιδημιολογικής ομάδας και επεσήμανε ότι αυτό θα περιληφθεί στο νέο διάταγμα.

Να σημειωθεί πως στην Ισπανία ανακοινώνθηκε από τον Μάρτιο ένας πολύ αμφιλεγόμενος νέος νόμος που καθιστά υποχρεωτική τη μάσκα ακόμα και σε παραλίες και πισίνες. Πρόκειται για ένα κανονισμό που ήδη ισχύει στην Καταλονία από τον περασμένο Ιούλιο, αλλά τώρα επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα.Το  πρόστιμο είναι 100€ για τους τουρίστες, που δεν θα φορούν μάσκα στις παραλίεςτουλάχιστον για αυτό το καλοκαίρι.

Ας ελπίσουμε να μην υπάρξει πισωγύρισμα…

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι πιο περίεργες διατροφικές συνήθειες στον κόσμο

Taste and Hospitality

Έναρξη κέντρου εστίασης και αναψυχής. Τι πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε;

Η αποκωδικοποίηση της Κυπριακής ταυτότητας…Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!