Νέα Νεα της Αγορας

Θετικά μηνύματα για την τουριστική βιομηχανία

Με την Κύπρο να επιχειρεί με αργά, αλλά σταθερά βήματα να ξεφύγει από το κόκκινο και να τεθεί ξανά στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, ως χώρα με ασφαλή επιδημιολογικά δεδομένα, τίθενται σε ισχύ από την ερχόμενη Πέμπτη οι αλλαγές για τη νέα κατηγοριοποίηση χωρών για ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις, η Σλοβακία ανεβαίνει σκαλοπάτι και εισέρχεται από την κόκκινη στην πορτοκαλί κατηγορία, ενώ στις χώρες χαμηλού κινδύνου σε αυτή τη φάση, βρίσκονται η Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα και Ισραήλ, με τους επιβάτες από τους εν λόγω προορισμούς, να μην υποχρεούνται στην προσκόμιση πιστοποιητικού εργαστηριακού ελέγχου, αλλά ούτε και σε αυτοπεριορισμό.

ΧΩΡΕΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

  • Αυστραλία
  • Νέα Ζηλανδία
  • Σιγκαπούρη
  • Σαουδική Αραβία
  • Νότια Κορέα
  • Ισραήλ

Στις χώρες με πορτοκαλί χρώμα βρίσκονται μεταξύ άλλων η Πορτογαλία, η Νορβηγία, η Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στην κόκκινη κατηγορία το Βέλγιο, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ολλανδία, η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σουηδία. 

“Σήμερα είχαμε αφίξεις από Σκανδιναβία με ναυλωμένες πτήσεις. Οι δε Ρώσοι δεν έχουν απογορεύσει ποτέ τις πτήσεις προς την Κύπρο, απλώς θεωρώ ότι περίμεναν να βγούμε από το lockdown, για να επιτρέψουν τις ναυλωμένες πτήσεις”, δήλωσε ο Σάββας Πέρδιος, Υφιπουργός Τουρισμού.

Και ενώ η κίνηση στα δυο αεροδρόμια άρχισε δειλά δειλά να επανέρχεται, σήμερα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Hermes Airports πραγματοποιήθηκαν συνολικά 60 πτήσεις, αφίξεις και αναχωρήσεις.

“Υπάρχει ενδιαφέρον, όπως είδαμε τέλη Απριλίου, από Ρώσους και Ισραηλινούς, την Παρασκευή το απόγευμα και η Βρετανία επιτέλους άνοιξε τους αιθέρες, δεν απαγορεύεται πλέον να πάει κάποιος διακοπές και παρόλο που δεν είμαστε στην πράσινη κατηγορία της Βρετανίας. Επιτρέπεται πλέον κάποιος να έρθει διακοπές στην Κύπρο ακόμη κι αν βρισκόμαστε στην πορτοκαλί κατηγορία”, είπε ο Πέρδιος.

Στο μεταξύ τόσο το Σχέδιο για ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, όσο και αυτό για την παραχώρηση κινήτρων σε ταξιδιωτικούς πράκτορες, τρέχουν με την ελπίδα η ανάκαμψη στην τουριστική βιομηχανία να κινηθεί σε γερές βάσεις για να έχει συνέχεια.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στα ξενοδοχεία θα κάθονται οι ξένοι μέσα και οι Κύπριοι έξω!

Taste and Hospitality

Λεωφόρο Αθαλάσσας: Άλλο ενα κτίριο «χάνεται» από την πρωτεύσουσα

Taste and Hospitality

10 λόγοι για να αναπτύξετε την επιχείρησή σας στην Κύπρο

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!