Νέα Νεα της Αγορας

Αξιοποίηση τεσσάρων φαραγγιών για τουριστικό προϊόν Πάφου

Μέσα από την κοινή προσπάθεια του Υφυπουργείου Τουρισμού και της ΕΤΑΠ Περιφέρειας Πάφου για αναβάθμιση και εμπλουτισμό των τουριστικών εμπειριών που προσφέρονται στην επαρχία και ιδιαίτερα στις λιγότερο γνωστές ή ανεπτυγμένες κοινότητες, πραγματοποιήθηκε προχθές, Δευτέρα, επιτόπια επίσκεψη σε τέσσερα φαράγγια της κοινότητας Αρόδων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΤΑΠ την ομάδα που συμμετείχε αποτελούσαν στελέχη της ΕΤΑΠ Πάφου, λειτουργός του Υφυπουργείου Τουρισμού, εξωτερικοί συνεργάτες της ΕΤΑΠ σε θέματα περιπατητικών διαδρομών και ο Κοινοτάρχης Π.Αρόδων, ο οποίος είχε τον ρόλο “ξεναγού”.

Μέσα στο πλαίσιο της επίσκεψης δόθηκε η ευκαιρία στους εμπλεκόμενους να διέλθουν τα φαράγγια (Κραμίνους, Ειρήνης, Διπόταμου και Κουφών) και να ζήσουν την εμπειρία του απόκρυφου κόσμου των φαραγγιών από πρώτο χέρι, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις και εισηγήσεις για την πιθανή αξιοποίηση τους και ενσωμάτωση τους στο τουριστικό προϊόν της Επαρχίας.

Όπως διαφάνηκε, η περιοχή έχει να προσφέρει κάτι πολύ μοναδικό και υπό προϋποθέσεις, αρκετά σημεία από τα φαράγγια και την ευρύτερη περιοχή θα μπορούσαν να ενταχθούν στην τουριστική εμπειρία και να αποτελέσουν ακόμη ένα σημαντικό πόλο έλξης κυρίως περιπατητών και φυσιολατρών, ντόπιων και ξένων.

Η ΕΤΑΠ Πάφου προγραμματίζει τις επόμενες μέρες να καταγράψει πρακτικές εισηγήσεις και να προχωρήσει σε προκαταρκτικό σχεδιασμό ενώ, στην συνέχεια, θα ζητήσει την εμπλοκή και συνεργασία του Τμήματος Δασών και άλλων εμπλεκόμενων υπηρεσιών για μια πιο λεπτομερή εξέταση του όλου θέματος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η περιοχή Λαόνας-Ακάμα γενικότερα έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες και είναι μεγάλη η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, την αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και τον εμπλουτισμό των προσφερόμενων εμπειριών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ

Κύρια φωτό:bigcyprus

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Συνεργασία “βόμβα” από την ΚΕΟ για παραγωγή ελληνικής μπύρας

Taste and Hospitality

Πετάμε τις μάσκες…μάλλον Αύγουστο!

Taste and Hospitality

Βράδυ τελικά το διάγγελμα – Θα ανακοινώσει το πλάνο μέχρι και την οριστική άρση των μέτρων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!