Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πώς θα χρησιμοποιείς σωστά τα chopsticks

Tα chopsticks αποτελούν κομψότατα αντικείμενα. Αυτό δε σημαίνει πως είναι και για όλους το ίδιο χρηστικά. Ακόμη κι αν υπάρχουν και οι Έλληνες που ισχυρίζονται πως «μου είναι πιο άνετο να το φάω με chopsticks». Όχι αγαπητή χιπστερού μου, δεν είναι. Έχεις μεγαλώσει με πιρούνι και κουτάλι, όχι στο Tokyo, το Kyoto ή την Ōsaka.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις, σαν cool τύπος που είσαι, για να τα χρησιμοποιείς σωστά.

Πώς τα κρατάς

Στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά μια πράξη που χρειάζεται συνεχή εξάσκηση. Υπάρχει ένας τρόπος για να τα κρατάς εδώ και χιλιάδες χρόνια και είναι αρκετά κομψός. Κρατάς λοιπόν το ένα στο «καλό» σου χέρι ανάμεσα στον δείκτη, το μεσαίο δάχτυλο και τον αντίχειρα και όταν το μετακινείς πάνω-κάτω, ο αντίχειρας πρέπει να είναι πάντοτε ακίνητος. Το άλλο τοποθετείται ανάμεσα στον αντίχειρα και την παλάμη, στηρίζεται στον παράμεσο και παραμένει ακίνητο.

Πώς τα «ξεκουράζεις»

Σύμφωνα με την ιαπωνική παράδοση, όταν τελειώσεις το φαγητό σου ή κάνεις ένα διάλειμμα από αυτό, δεν αφήνεις τα chopsticks σου μέσα στο πιάτο, αλλά τα τοποθετείς στο μικρό στήριγμα.

Άλλες χρήσεις τους

«Οk, έφαγα το σούσι μου με αυτά. Τι άλλο όμως θα μπορούσα να κάνω;» είναι μια απορία που λίγο ή περισσότερο όλοι έχουν. Εναλλακτικές χρήσεις λοιπόν, υπάρχουν. Τα ξυλάκια μπορούν να γίνουν ένα ευέλικτο εργαλείο στην κουζίνα σου. Όταν για παράδειγμα τηγανίζεις κάτι μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά με τα chopsticks. Μια άλλη σωτήρια λειτουργία τους αφορά όσους κάθονται πολλές ώρες στον υπολογιστή: Εκεί που λιώνεις με τις ώρες στο Football Manager και θέλεις να φας γαριδάκια χωρίς να λερώσεις τα δάχτυλά σου. Ναι, κάνεις «βούτα» στο σακουλάκι, με τα chopsticks. Πριν με κράξεις αναρωτήσου: Το έκανα ποτέ και ήταν αναποτελεσματικό;

Του Μπάμπη Δούκα/askmen

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πόσες γεύσεις νομίζεις πως υπάρχουν;

Taste and Hospitality

Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το κοκτέιλ μαργαρίτα

Taste and Hospitality

Cocktail Kir Royal

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!