Παρουσίαση Φιλοξενία

Σμιγιές: Δίνουμε συντεταγμένες για να πάρετε αέρα σ’ενα από τα πιο όμορφα μέρη του Ακάμα

Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα και σίγουρα από μετά από μια δύκσολη περιόδος για όλους μας μια εξόρμηση για αυτούς που αναζητούν ηρεμία και παεριπέτεια σας προτείνω να επισκεφθείτε τον εκδρομικό χώρο Σμιγιές για τουλάχιστον δύο βράδια.

Βρίσκεται 2,5 χιλιόμετρα δυτικά από το Νέο Χωριό, δίπλα από το χωματόδρομο που οδηγεί στο δάσος του Ακάμα. Βρίσκεται σε υψόμετρο 400 μέτρων και έχει χωρητικότητα 500 περίπου εκδρομέων. Σύμφωνα με τη μυθολογία στην περιοχή «Σμιγιές» ήταν το σημείο συνάντησης της θεάς Αφροδίτης με τον Άδωνη.

Αποτελεί ένα καλά οργανωμένο εκδρομικό χώρο που διαθέτει ειδικό χώρο για άναμμα φωτιάς, πόσιμο νερό, τραπέζια και αποχωρητήρια. Βρίσκεται ανάμεσα σε πεύκα και πράσινο. Από εδώ ξεκινούν δυο μονοπάτια της φύσης. Υπάρχει η σύντομη διαδρομή 2,5 χιλιομέτρων και η μακρά διαδρομή 5χιλιομέτρων. Τα μονοπάτια περνούν μέσα από το δάσος του Ακάμα με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Ενώ βρίσκεστε στην περιοχή μπορείτε να κάνετε και ένα πέρασμα από το εκκλησάκι του Αγίου Μηνά.

Σημαντικές πληροφορίες για να τη δική σας ασφάλεια:

Συντεταγμένες αφετηρίας:Lat: 35.024020 Lon: 32.333115
Συντεταγμένες τερματισμού:Lat: 35.024020 Lon: 32.333115
Υψόμετρο Αφετηρίας:273 μ.
Υψόμετρο ψηλότερου σημείου:388 μ.
Υψόμετρο τερματισμού:273 μ.
Αφετηρία:Εκδρομικός χώρος Σμιγιές, 2.5 χλμ. από το Νέο Χωριό, εντός της περιοχής Ακάμα.
Μήκος:(α) Μικρή διαδρομή: 2.5 χλμ., (β) Μεγάλη διαδρομή: 6 χλμ.
Χρόνος:(α) Μικρή διαδρομή: 1 ώρα, (β) Μεγάλη διαδρομή: 2 ώρες
Βαθμός δυσκολίας:2

Σημεία Ενδιαφέροντος: Στην αρχή, το μονοπάτι προσφέρει όμορφη θέα της ακτογραμμής της χερσονήσου του Ακάμα προς τα δυτικά, συμπεριλαμβανομένου και του κόλπου της Λάρας, και αργότερα, προς τα ανατολικά, θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς προς την κατεύθυνση του Λατσιού, της Πόλης, του Παχύαμμου και του Δάσους της Πάφου. Η μεγάλη διαδρομή περνά από τα παλιά μεταλλεία, τις εγκαταστάσεις μαγνησίου και τους εγκαταλελειμμένους κλιβάνους καθώς και μέσω ενός πυκνόφυτου τμήματος του Dάσους του Ακάμα. Επίσης το μονοπάτι συνδέεται με το μονοπάτι Άδωνις στα Κεφαλοβρύσια, όπου μπορείτε να βρείτε μια βρύση με μη πόσιμο νερό. Στην αφετηρία του μονοπατιού, οι δύο διαδρομές είναι παρακείμενες στο μονοπάτι Πισσουρόμουττη. Και οι δύο διαδρομές περνούν από το πυροφυλάκιο του Τμήματος Δασών Πίανα.

Χλωρίδα: Θυμάρι (Thymus integer), Τεύκριον (Teucrium micropodiodes), Ξυλόθρουμπος (Onosma fruticosum), Μπαλλότα (Ballota integrifolia), Σαψισιά (Origanum majorana var. tenuifolium)

Πανίδα:

ΘΗΛΑΣΤΙΚA: Αλεπού, Λαγός, Σκαντζόχοιρος

ΠΟΥΛΙA: Φάσσα, Πέρδικα, Τρυποράσιης (Ενδημικό), Σκαλιφούρτα (Ενδημικό). Το δάσος Ακάμα αποτελεί σταθμό για πολλά μεταναστευτικά πουλιά.

ΕΡΠΕΤA: Φίνα, Κουρκουτάς, Μαύρο Φίδι 

Μην ξεχνάμε να σεβόμαστε το περιβάλλον και όλα τα μέτρα προφύλαξης για μας και τους γύρω μας.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Νέα τάση: Πλακάκια στο Υπνοδωμάτιο (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Θάνος Μιχαηλίδης: «Η μείωση της εποχικότητας στον τουρισμό μπορεί να επιτευχθεί»

Taste and Hospitality

…Όταν ο Θεός ζωγράφισε τα Ιωάννινα (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!