Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Ryanair: Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο δικαστικός «πόλεμος» της ιρλανδικής Ryanair με την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου η αεροπορική εταιρεία να ανατρέψει τα κρατικά πακέτα διάσωσης που έλαβαν ανταγωνιστές της .

Οι πρώτες νίκες ήρθαν για την Ryanair καθώς οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές δεν έλεγξαν σωστά αν τα πακέτα διάσωσης της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας για την TAP και την Air France-KLM αντίστοιχα ήταν δικαιολογημένα.

Το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, το δεύτερο πιο σημαντικό δικαστήριο της Ένωσης, επέκρινε την Τετάρτη τη διαδικασία έγκρισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά ανέστειλε την εφαρμογή των αποφάσεων – συμπεριλαμβανομένης της πιθανής αποπληρωμής της βοήθειας – έως ότου η αρμόδια ρυθμιστική αρχή επανεξετάσει τις υποθέσεις.

Αν και κέρδισε δύο προσφυγές, η Ryanair την Τετάρτη έχασε μια ξεχωριστή προσφυγή για το Ισπανικό Ταμείο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τοπικούς αερομεταφορείς.

Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους έχει υποβάλει περισσότερες από 12 προσφυγές κατά της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε αερομεταφορείς λόγω της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa και της Air France-KLM.

Η Ryanair που έχει χάσει πέντε από τις αγωγές μέχρι στιγμής, υποστήριξε ότι η βοήθεια για επιλεγμένες αεροπορικές εταιρείες δημιουργεί ένα αθέμιτο πλεονέκτημα και καθιστά ισχυρότερους τους αντιπάλους της, καθώς οι τελευταίοι θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το κόστος των αεροπορικών ταξιδιών και να «αφανίσουν» άλλες εταιρείες του κλάδου.

Πηγή: Newmoney.gr/Bloomberg

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Kinder: Σοκολατένια αυγά με σαλμονέλα – «Λουκέτο» στο εργοστάσιο στο Βέλγιο

Taste and Hospitality

Κατά της απαγόρευσης τουριστικής βίζας σε Ρώσους η Κύπρος

Taste and Hospitality

Ξόδεψε ποσό ‑ μαμούθ για ένα βαρέλι με ουίσκι

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!