Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Μπαίνει και στο Aphrodite Hills o Ιωάννης Παπαλέκας

Συμμετοχή και στο Aphrodite Hills αποκτά ο Έλληνας επιχειρηματίας Ιωάννης Παπαλέκας. Μετά τη μετοχική εμπλοκή του στο deal εξαγοράς του Parklane στη Λεμεσό, καθώς και την απόκτηση 41% του ξενοδοχείου The Landmark στη Λευκωσία, ο γνωστός επιχειρηματίας, μέσω της Papabull Investments Limited αναμένεται να αποκτήσει μετοχές και στο Aphrodite Hills Resort.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινοποίηση συγκέντρωσης στην Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού (ΕΠΑ), οι εταιρείες Invel Real Estate Partners Three Limited, (IREP3), Prodea Real Estate Investment Company SA (Prodea) και Papabull Investments Limited (Papabull) γνωστοποίησαν ότι προτίθενται να προβούν στην απόκτηση από κοινού του ελέγχου της εταιρείας Aphrodite Hills Resort Limited (Aphrodite Hills), μέσω της MHV Mediterranean Hospitality Venture Limited (MHV).

Υπενθυμίζεται ότι η MHV, η οποία κατέχει το 100% των μετοχών της εταιρείας The Cyprus Tourism Development Company Limited, ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου The Landmark Nicosia στη Λευκωσία, αποτελεί το κοινό επενδυτικό όχημα των τριών μετόχων στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Μεταξύ άλλων, οι Invel, Prodea και Papabull προχώρησαν στην απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels Limited, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol και του Park Tower, που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα.

Ποιες είναι οι εταιρείες που θα έχουν συμμετοχή

Όπως αναφέρεται στην κοινοποίηση συγκέντρωσης, η IREP3 είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους των Νήσων της Μάγχης, η οποία ιδρύθηκε για να ενεργήσει ως όχημα συν-επένδυσης για τον Όμιλο Invel. Οι δραστηριότητες του εν λόγω Ομίλου επικεντρώνονται στις ευκαιρίες επενδύσεων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στις ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων.

Η Flowpulse Limited (Flowpulse) είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί θυγατρική της IREP3. Η εταιρεία δεν έχει εμπορικές δραστηριότητες και θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την κατοχή των μετοχών της MHV, σκοπός της οποίας είναι να κατέχει συμφέροντα στον τομέα της φιλοξενίας στην Κύπρο.

Η Prodea αποτελεί εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Τόσο η ίδια όσο και οι θυγατρικές της ασχολούνται με επενδύσεις στην αγορά ακινήτων καθώς και με την ενεργό διαχείριση και εκμετάλλευση ακινήτων

Η Papabull είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς των επενδύσεων σε ακίνητα και της φιλοξενίας. Η MHV, η οποία ιδρύθηκε υπό την επωνυμία Vibrana Holdings Limited, αποτελεί εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μέτοχοι της είναι οι Prodea, Papabull και IREP3 (μέσω της Flowpulse).

H MHV κατέχει το μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών Cyprus Tourism Development Company Limited και Parklane Hotels Limited. Την επιχείρηση στόχο στην παρούσα συγκέντρωση αποτελεί η Aphrodite Hills, η οποία είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στις θυγατρικές της περιλαμβάνονται οι εταιρείες Aphrodite Hotels Ltd, Aphrodite Hills Property Management Ltd, The Aphrodite Tennis and Spa Ltd και Aphrodite Hills Services Ltd.

Η εν λόγω επιχείρηση δραστηριοποιείται κυρίως στην ανάπτυξη θερέτρων και χώρων αναψυχής, καθώς και στη διαχείριση και λειτουργία ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Καταληκτικά, σημειώνεται ότι η Aphrodite Hills ασχολείται επίσης με την ενοικίαση ακινήτων, καταστημάτων, κατοικιών και γηπέδων γκολφ, τη διαχείριση και ανάπτυξη ακινήτων και την πώληση δεύτερων κατοικιών.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πράσινο φώς για ολοκλήρωση τεχνητού υφάλου στην Γεροσκήπου

Taste and Hospitality

ΠΑΣΥΔΙΞΕ: Πρωτόγνωρες προκλήσεις απαιτούν ψηλό αίσθημα συλλογικής ευθύνης

Taste and Hospitality

Συνεργασία “βόμβα” από την ΚΕΟ για παραγωγή ελληνικής μπύρας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!