Νέα Νεα της Αγορας

Υπερδιπλασιάζονται οι πτήσεις τον Ιούνιο!

Σταδιακή βελτίωση παρουσιάζει η εικόνα της επιβατικής κίνησης στα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου με το βλέμμα στον τουρισμό και την τόνωση της οικονομίας. Τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών και η πτώση που εμφανίζουν οι δείκτες, στέλνουν αισιόδοξα μηνύματα για το επόμενο διάστημα.

Η Κύπρος πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στο να χαρακτηριστεί με πράσινο χρώμα στον «χάρτη» του ECDC γεγονός που θα δώσει περεταίρω ώθηση για υποδοχή περισσότερων τουριστών.

«Κλειδί» αποτελεί και το Ηνωμένο Βασίλειο με τους Βρετανούς πράκτορες να βρίσκονται σε αναμονή για μαζικότερη κάθοδο τουριστών στο νησί μας.

Υπερδιπλασιάζονται οι πτήσεις μέχρι τέλος Ιουνίου

Η βελτίωση της εικόνας αντικατοπτρίζεται και στους αριθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Hermes Airports, ο εβδομαδιαίος αριθμός πτήσεων από και προς τα δύο αεροδρόμια της Δημοκρατίας, στα τέλη Ιουνίου αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την τρέχουσα βδομάδα.

Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου έχουν προγραμματιστεί 260 πτήσεις από και προς τα Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Ενδεικτικά την 3η βδομάδα Ιουνίου, 14-20 αναμένονται να πραγματοποιηθούν 488 πτήσεις από και προς την Κύπρο, ενώ περί την τελευταία βδομάδα του Ιουνίου ο αριθμός θα αυξηθεί στις 577.

Αυξητική τάση από Ηνωμένο Βασίλειο

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι πτήσεις αφορούν κυρίως Ελλάδα και Ρωσία, ενώ αυξητική τάση εμφανίζουν οι πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας του ότι η κατάσταση τόσο στην Κύπρο όσο και στις υπόλοιπες χώρες παραμένει ρευστή, οι αριθμοί μεταβάλλονται συνεχώς και τόσο οι υπηρεσίες των χωρών όσο και οι αεροπορικές εταιρείες προσαρμόζονται στα εκάστοτε δεδομένα.

Πάντως αν και οι αριθμοί απέχουν κατά πολύ από τους αντίστοιχους που είχαμε σε εποχές προ πανδημίας, εντούτοις εκφράζεται η αισιοδοξία ότι ο στόχος του 50% των αφίξεων του 2019, τον οποίο έθεσαν τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες ως στόχο είναι εφικτός.

Σε κάθε περίπτωση όλα εξαρτώνται από την πορεία και τη διαχείριση της πανδημίας με την ελπίδα οι δείκτες να συνεχίσουν την πτωτική τάση.

cyprustimes

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Yφ. Τουρισμού: O ιός (στην Κύπρο) είναι «πλήρως υπό έλεγχο»

Taste and Hospitality

Τεράστια οικονομικά οφέλη από τις κρουαζιέρες

Taste and Hospitality

Έντονο «φλερτ» με Ρωσία – Αναζητούν τουρίστες

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!