Νέα Νεα της Αγορας

Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων: Ζητά υποχρεωτική τηλεργασία

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), απευθύνει εκ νέου έκκληση στην Κυβέρνηση για κατάργηση της υποχρεωτικής τηλεαπασχόλησης στον Τομέα των Υπηρεσιών, πρακτική που καταπονεί ασύμμετρα ένα κλάδο με τεράστια συμβολή στην οικονομία και που περιορίζει τις δυνατότητες ανασύνταξης και ανάπτυξης.
 
Η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, η λειτουργία των επιχειρήσεων με την εφαρμογή των Πρωτοκόλλων Λειτουργίας και η αύξηση των εμβολιασμένων συμπολιτών μας, έχουν επιφέρει την σημαντική βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του τόπου μας, κάτι που επιβεβαιώνεται από την σταθερή μείωση του συνολικού αριθμού νέων περιστατικών της νόσου COVID-19 αλλά και του ποσοστού θετικότητας.

 
Με την επαναλειτουργία ολόκληρης σχεδόν της οικονομίας και ενόψει των νέων χαλαρώσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες και θα ισχύσουν από 1η Ιουνίου, η ΟΕΒ θεωρεί επιβεβλημένη την κατάργηση της υποχρεωτικής τηλεαπασχόλησης, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του Τομέα των Υπηρεσιών.
 
Η τηλεπασχόληση θα μπορεί να εφαρμόζεται σε εθελοντική βάση χωρίς τον αυστηρό περιορισμό που ισχύει σήμερα και που επιτρέπει την φυσική παρουσία εργαζομένων που δεν υπερβαίνει το 50% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων.
 
Ταυτόχρονα, η ΟΕΒ καλεί σε κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας (κέρφιου) και επαναλειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης στη βάση των οικείων πρωτοκόλλων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Στη νέα πραγματικότητα μπαίνουν από σήμερα τα πέντε malls της Κύπρου (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Μιχάλης Κουντουριώτης: H «σιωπηλή» επιδημία…ινσουλινοαντίσταση

Daily Express: Στις πέντε πιο ασφαλείς χώρες για το έτος η Κύπρος

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!