Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Στο ναδίρ η αγορά ακινήτων του Ντουμπάι το 2022

H αγορά ακινήτων του Ντουμπάι μπορεί να φτάσει στο ναδίρ το 2022, βάσει των δεδομένων του 2020, σύμφωνα με την S&P Global Ratings. «Υπήρχε ήδη ανισορροπία προσφοράς και ζήτησης στην αγορά ακόμη και πριν την πανδημία και τα πράγματα χειροτέρευσαν», ανέφερε η αναλυτής της S&P Σάπνα Τζαγκτιάνι σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV την Τρίτη. «Οι τιμές των ακινήτων, τόσο επαγγελματικών όσο και κατοικιών, στην πόλη αναμένεται να φτάσουν στο ναδίρ το 2022», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η υπερπροσφορά ακινήτων και η μείωση της ζήτησης στο μητροπολιτικό κέντρο της Μέσης Ανατολής έχει μειώσει τις τιμές πάνω από ⅓ μετά από το ζενίθ της αγοράς πριν από μια επταετία. Η μείωση αυτή χειροτέρευσε λόγω της πανδημίας.

Η μεσιτική JLL ανέφερε τον περασμένο Ιανουάριο πως οι κτηματομεσίτες θα συνεχίσουν την υψηλή προσφορά φέτος, μια αύξηση που θα σηματοδοτήσει άλλα δυο χρόνια μείωσης των τιμών. Ο επικεφαλής της Damac Properties PJSC, υπογράμμισε πως θα πάρει περίπου μια διετία για την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων.

Το Ντουμπάι επέδειξε τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή μείωση στον Κόλπο πέρυσι, ενώ το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 11% σύμφωνα με υπολογισμούς της S&P.


σ
Πηγή: Bloomberg/newmoney

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φ. Φαίδωνος: Μπήκε σε σχολείο και έκοψε δέντρα γιατί…«Λερώνουν τα πεζοδρόμια» (ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Αλευροβιομήχανοι: Έχουμε αποθέματα που θα καλύψουν την ζήτηση

Taste and Hospitality

Λατρεμένη Εύβοια…Ψηλά στην λίστα των New York Times με μια συγκινητική αναφορά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!