Διοίκηση Τάσεις

Τέσσερις τάσεις που κάνουν βουτία στη βιομηχανία αλκοόλ

Ο τομέας των οινοπνευματωδών ποτών δεν ήταν άγνωστος στην καινοτομία κατά το παρελθόν έτος, με λειτουργικές τάσεις, πριμοδότηση, ευκολία και βιώσιμες τάσεις είναι η πορεία  σε αυτήν την κατηγορία.

Από κοκτέιλ έως κρασί, οινοπνευματώδη ποτά και μπύρα, η ομάδα World Beverage Innovation Awards ρίχνει μια ματιά σε τέσσερις τάσεις  στη βιομηχανία αλκοόλ το 2021.

Κονσερβοποιημένα παρασκευάσματα

Τα έτοιμα προς κατανάλωση ποτά (RTD) είναι προσυσκευασμένα ποτά που πωλούνται σε μορφή μίας μερίδας. Τα αλκοολούχα ΕΤΑ αυξήθηκαν στη δημοτικότητά τους λόγω της βολικής τους εν κινήσει φόρμας, ιδίως καθώς οι παμπ και τα μπαρ έχουν κλείσει λόγω των περιορισμών Covid-19.

Σύμφωνα με την Kenneth Research, η παγκόσμια αλκοολική αγορά ΕΤΑ αναπτύσσεται με ρυθμό 3% και αναμένεται να φθάσει περίπου τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2024.

Τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές αλκοόλ ΕΤΑ αποχώρησαν από τα ζαχαρούχα γλυκά αλκοόλ και τις μπύρες σε κονσέρβες, προς πιο εξελιγμένα προφίλ γεύσης με τη μορφή κοκτέιλ και κονσερβοποιητών.

Η κατηγορία κονσερβοποιημένων κοκτέιλ αυξήθηκε κατά 43% στην παγκόσμια κατανάλωση πέρυσι, σύμφωνα με το ISWR – η τέλεια λύση για καταναλωτές που δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν καταστήματα κατανάλωσης αλκοόλ και να παραγγείλουν κοκτέιλ από επαγγελματίες μπάρμαν. Ορισμένες βασικές καινοτομίες σε αυτήν την κατηγορία περιλαμβάνουν το Smirnoff Passion Fruit Martini του Diageo και το Pink Martini Cocktail του Gordon, μαζί με τα κοκτέιλ RTD με βάση το ουίσκι του Jack Daniel.

Η κατηγορία RTD του σκληρού seltzer γνώρισε επίσης εκπληκτική ανάπτυξη τον προηγούμενο χρόνο, με αναμενόμενο CAGR 16,2% από το 2020-2027, σύμφωνα με το ISWR. Καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο ευαισθητοποιημένοι για την υγεία, ιδιαίτερα μετά από αυξανόμενες ανησυχίες για την υγεία λόγω του Covid-19, οι σκληροί seltzer προσφέρουν μια πιο υγιεινή επιλογή κατανάλωσης χαμηλών θερμίδων. Οι οργανικοί σκληροί seltzers της Michelob, η σειρά Topo Chico της Coca-Cola και η σειρά Molson Coors Vizzy είναι μερικές από τις πολλές καινοτομίες hard seltzer που κυκλοφόρησαν τον προηγούμενο χρόνο.

Κρασιά ευεξίας

Η κατηγορία κρασιών δεν έχει ξεφύγει από την τάση υγείας και ευεξίας και έχουμε δει την απελευθέρωση περισσότερων φυσικών / βιολογικών κρασιών, καθώς και προσφορές με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.

Η κατηγορία βιολογικών αφρωδών οίνων έχει σημειώσει εντυπωσιακή ανάπτυξη, με προβλεπόμενη CAGR 8,2% μεταξύ 2021-2023, σύμφωνα με το IWSR. Πέρυσι, η Biagio Cru παρουσίασε το Organic Rosé All Day Spritz, διαθέσιμο σε εμφιαλωμένες και κονσερβοποιημένες μορφές. Η IWSR προβλέπει ότι έως το 2022, το 10% του συνόλου των οίνων που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραχθούν βιολογικά.

Οι εταιρείες ποτών αξιοποιούν επίσης την επιθυμία των καταναλωτών να μειώσουν την κατανάλωση αλκοόλ. Σύμφωνα με την ISWR, η κατηγορία χαμηλών και χωρίς αλκοόλ αναμένεται να αυξηθεί 34% έως το 2024, καθώς πολλοί ακολουθούν την προσέγγιση «λιγότερο και καλύτερα». Πέρυσι, η Molson Coors κυκλοφόρησε το Movo, μια νέα σειρά κονσερβοποιημένων spritzers κρασιού, φτιαγμένο από κρασί, ανθρακούχο νερό, χυμό φρούτων και φυσικές γεύσεις, με μόλις 100 θερμίδες και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη.

Βιώσιμη μπύρα

Ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των καταναλωτών για πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές αλκοόλ, οι ζυθοποιοί βρίσκουν νέους τρόπους για να αγκαλιάσουν τη βιωσιμότητα στη δημιουργία των προϊόντων τους.

Τον Αύγουστο του 2020, η Heineken αποκάλυψε ότι όλη η μπύρα Heineken που πωλήθηκε στην ολλανδική αγορά είχε παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας 100% πράσινη ενέργεια. Αυτό το επίτευγμα έγινε εφικτό μέσω της αύξησης του βιοαερίου, της αιολικής και της ηλιακής ενέργειας και σηματοδότησε ένα βήμα προς τον στόχο της Heineken Netherlands να είναι πλήρως κυκλικός έως το 2030, με ζυθοποιίες που είναι εντελώς ουδέτερες από το κλίμα.

Ακολούθησαν και άλλοι μεγάλοι ζυθοποιοί. Νωρίτερα φέτος, η Molson Coors υπέγραψε μια δεκαετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την RWE, η οποία είδε όλες τις λειτουργίες της στο Ηνωμένο Βασίλειο να τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Με τη συμφωνία, η Molson Coors ισχυρίστηκε ότι έγινε η πρώτη μεγάλη ζυθοποιία του Ηνωμένου Βασιλείου που παρήγαγε όλες τις μπύρες και τους μηλίτες της χρησιμοποιώντας 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Αυτή η συμφωνία ήρθε αμέσως μετά από μια άλλη βιώσιμη κίνηση της Molson Coors, η οποία ξεκίνησε ένα νέο μπουκάλι γυάλινης μπύρας μετά από μια δοκιμή που μείωσε την επίδραση του άνθρακα στην παραγωγή μπουκαλιών έως και 90%.

Έχουμε δει επίσης πολλές ζυθοποιίες να κάνουν σημαντικές ανταλλαγές σε ανακυκλώσιμες συσκευασίες, όπως η βιώσιμη πράσινη λαβή της Heineken που αποσκοπεί στην απομάκρυνση πλαστικών από εκατομμύρια κουτιά. Το Green Grip, παράλληλα με την αφαίρεση του συρρικνωμένου περιτυλίγματος σε καταναλωτικές συσκευασίες, θα εξαλείψει πάνω από 517 τόνους πλαστικών ετησίως – το ισοδύναμο των 94 εκατομμυρίων πλαστικών σακουλών.

Ως μέρος των ευρύτερων στόχων αειφορίας, ορισμένοι ζυθοποιοί έχουν ξεπεράσει τις συσκευασίες και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας επιλέγοντας τοπικά συστατικά για τη μείωση των εκπομπών. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2020, το Budweiser UK ανακοίνωσε ότι το κριθάρι που χρησιμοποιείται για τις μπίρες που παράγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχεται πλέον από το 100% των βρετανικών αγροκτημάτων.

«Οι τοπικές κοινότητες είναι η ψυχή αυτής της χώρας, οπότε είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να τις στηρίξουμε, να δημιουργήσουμε πιο αποτελεσματικές αλυσίδες εφοδιασμού και να παρασκευάσουμε τις πιο βιώσιμες μπύρες του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η Paula Lindenberg, πρόεδρος του Budweiser Brewing Group UK&I

Μοντέρνα τεκίλα

Μετά το ginassaince του 2019 και την άνοδο του ρούμι το 2020, η τεκίλα έχει φτάσει στην κατηγορία οινοπνευματωδών ποτών για το 2021. Η παγκόσμια αγορά τεκίλα προβλέπεται να αυξηθεί από 9,89 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 14,70 δισεκατομμύρια δολάρια το 2028, με CAGR 5,8% από το 2021 -2028, σύμφωνα με το Fortune Business Insights.

Σε συνδυασμό με τις τάσεις πριμοδότησης, τα χειροποίητα εξαιρετικά premium προϊόντα τεκίλας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας σε αυτήν την κατηγορία. Το 2020, η Cazcabel Tequila παρουσίασε μια νέα τεκίλα με γεύση καρύδας, με στόχο να μεταπηδήσει στις πρόσφατες τάσεις των αρωματισμένων οινοπνευματωδών ποτών και της πριμοδότησης.

Οι εγκρίσεις διασημοτήτων των προϊόντων τεκίλα έχουν επίσης οδηγήσει σε περαιτέρω ανάπτυξη σε αυτήν την κατηγορία. Στο τέλος του περασμένου έτους, ο καλλιτέχνης ηχογράφησης Travis Scott ίδρυσε μια νέα μάρκα seltzers, που ονομάζεται Cacti, προσθέτοντας σε καινοτομίες στον χώρο αλκοόλ RTD.

Οι κονσερβοποιημένες καινοτομίες κοκτέιλ τεκίλα παρέχουν βολικές και οικονομικά παραλλαγές που ενισχύουν ακόμη περισσότερο τη δημοτικότητα του πνεύματος. Ένα παράδειγμα είναι η μάρκα ποτών Onda, η οποία πρόσφατα συγκέντρωσε 5 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της Σειράς Α για την επέκταση της διανομής των αφρωδών ποτών τεκίλα. Το 2020, οι καθαρές πωλήσεις τεκίλα της Diageo αυξήθηκαν κατά 31%, λόγω της ισχυρής διψήφιας αύξησης των Don Julio και Casamigos στα πνεύματα των ΗΠΑ και Don Donio στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Με τις πωλήσεις για μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας αλκοόλ όπως το Diageo να ενισχύονται από τις πωλήσεις τεκίλα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η καινοτομία και η ανάπτυξη της αγοράς στη βιομηχανία τεκίλα θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Διαλογή και μέτρηση σπατάλης τροφίμων

Taste and Hospitality

Aperitivo: Το απογευματινό concept

Taste and Hospitality

Trivago: Πώς να κάνετε αξέχαστη την εμπειρία των πελατών σας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!