Νέα Νεα της Αγορας

Ανοίγουν τα κέντρα διασκέδασης – Δηλώσεις Νίκου Βασιλείου

Έτοιμοι να ανοίξουν και να λειτουργήσουν στις 10 Ιουνίου, αλλά και να λάβουν περισσότερα μέτρα σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, δηλώνουν τα μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης (ΠΑΣΥΚΕΔ).

Μιλώντας στο InBusinessNews ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Βασιλείου, ανέφερε ότι «τα κέντρα διασκέδασης είναι πάντα έτοιμα να ανοίξουν. Υπάρχουν όμως δύο προβλήματα. Πρώτον, δεν έχει καταβληθεί το εφάπαξ που δικαιούμαστε και άρα έχουμε έλλειψη κεφαλαίου κινήσεως και δεύτερον δεν έχει συμφωνηθεί το τελικό πρωτόκολλο».

Στο παρόν στάδιο, κανένα κέντρο διασκέδασης δεν λειτουργεί, καθώς τα πρωτόκολλα για τους χώρους εστίασης δεν τα καλύπτουν.

«Τα κέντρα διασκέδασης δεν επιτρέπεται να λειτουργήσουν. Μείναμε οι τελευταίοι να ξεκινήσουμε. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Το κλαμπ δεν μπορεί να ανοίξει με μέτρα εστίασης. Δεν είμαστε ένας οποιοσδήποτε εσωτερικός χώρος».

Ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών όσον αφορά την καταβολή του εφάπαξ. Όπως εξηγεί ο κ. Βασιλείου «με το Υποικ έχουμε μία σημαντική διαφορά για το ύψος της επιδότησής. Μας έκλεισαν 60 εβδομάδες κλειστοί, κάναμε ζημιές και έξοδα. Δεν έχουμε κεφάλαιο κινήσεως. Είμαστε και σε δικαστικές διαμάχες με τους ιδιοκτήτες διότι θεωρούν ότι έχουμε λάβει το εφάπαξ».

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματα τους, τα μέλη του ΠΑΣΥΚΕΔ, είναι έτοιμα να προβούν σε κινητοποιήσεις μεγαλύτερης έντασης από την προηγούμενη φορά ή ακόμα και σε μη λειτουργία των κέντρων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΣΥΚΕΔ μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, είχε αποφασίσει ομόφωνα  και πραγματοποίησε κινητοποιήσεις την περασμένη Τετάρτη, με πορεία διαμαρτυρία προς το Υπουργείο Οικονομικών και το Προεδρικό.

Τα ψηφίσματα και οι θέσεις τους

Στα σχετικά ψηφίσματα που κατέθεσε αναφερόταν ότι οι ιδιοκτήτες προβαίνουν σε εξώσεις, καθώς θεωρούν ότι οι επιχειρηματίες έχουν πάρει βοηθήματα από το κράτος και δεν καταβάλλουν τις οφειλές τους. Σημειώνεται επίσης ότι στις 9.01.2021 το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σχέδιο επιδότησης του κλάδου, το ύψος του οποίου υπολογίζεται με ειδικό αλγόριθμο με βάση τον αριθμό των εβδομάδων που η επιχείρηση τελεί υπό μερική ή ολική αναστολή λειτουργίας, ή που έχει επηρεαστεί από την πανδημία λόγω της φύσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα, μέσα σε 60 εβδομάδες που παραμένουν κλειστοί, έλαβαν επιδότηση για μόνο 30 εβδομάδες . Αναφέρει επίσης ότι για 60 εβδομάδες έχουν μηδενικά εισοδήματα, συσσωρεύουν ζημιές και χρέη γιατί τα πάγια λειτουργικά και εμπορικά έξοδα τρέχουν, ενώ πρέπει να συντηρήσουν και τις οικογένειές τους.

Το Υπουργείο Οικονομικών σε μία αυστηρή ανακοίνωση που εξέδεδωσε την Τετάρτη, ξεκαθάριζε πως ο τομέας αποτελείται από περίπου 60 νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μέρος των οποίων εκπροσωπείται από τον Σύνδεσμο, που μέσω των Σχεδίων Στήριξης της Κυβέρνησης, έλαβαν συνολικά 4.8 εκατομμύρια Ευρώ. Πρόσθετε πως ο τομέας επωφελήθηκε και από άλλα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, όπως μεταξύ άλλων, η αναστολή καταβολής δόσεων, η αναστολή της καταβολής ΦΠΑ καθώς και διευκολύνσεων όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Το ΥΠΟΙΚ, κατέληγε αναφέροντας πως «η κυβερνητική στήριξη ήταν εν τι ουσία μεγαλύτερη από τη στήριξη που αρχικά ζητήθηκε επίσημα από τον Σύνδεσμο με γραπτό υπόμνημά του. Η διαστρέβλωση των γεγονότων και οι εκβιασμοί, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και αποτελούν προσβολή στους ίδιους τους φορολογούμενους που έχουν στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλες τις επιχειρήσεις».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τοξικό ψάρι σαν Pit bull…καταστρέφει την αλιεία της Κύπρου

Taste and Hospitality

«ΝΟΤΕΣ LIVE»: Δεν είμαστε κέντρο αναψυχής! ( Ανακοίνωση)

Ξεκινά η τουριστική εποπτεία μέσω likes στο διαδίκτυο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!