Εφοδιαστική Αλυσίδα Τεχνολογία & Ασφάλεια

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων 2021 – Ασφαλή τροφή για ένα υγιές αύριο

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων (WFSD) που γιορτάζεται στις 7 Ιουνίου 2021 στοχεύει να τραβήξει την προσοχή και να εμπνεύσει δράση για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση των τροφικών κινδύνων, συμβάλλοντας στην επισιτιστική ασφάλεια, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομική ευημερία, τη γεωργία, την πρόσβαση στην αγορά, τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το φετινό θέμα, «Ασφαλή τροφή σήμερα για ένα υγιές αύριο», τονίζει ότι η παραγωγή και η κατανάλωση ασφαλών τροφίμων έχει άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την οικονομία. Η αναγνώριση των συστημικών συνδέσεων μεταξύ της υγείας των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών, του περιβάλλοντος και της οικονομίας θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του μέλλοντος.

Αναγνωρίζοντας την παγκόσμια επιβάρυνση των τροφιμογενών ασθενειών, οι οποίες πλήττουν άτομα όλων των ηλικιών, ιδίως παιδιά κάτω των 5 ετών και άτομα που ζουν σε χώρες χαμηλού εισοδήματος, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών διακήρυξε το 2018 ότι κάθε 7 Ιουνίου θα ήταν Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια των Τροφίμων. Το 2020, η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ενέκρινε περαιτέρω ένα ψήφισμα για την ενίσχυση των παγκόσμιων προσπαθειών για την ασφάλεια των τροφίμων για τη μείωση του βάρους των μεταδοτικών ασθενειών. Ο ΠΟΥ και ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) διευκολύνουν από κοινού τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη και άλλους σχετικούς οργανισμούς.

Η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί κοινή ευθύνη μεταξύ κυβερνήσεων, παραγωγών και καταναλωτών. Όλοι πρέπει να παίξουν ρόλο από το αγρόκτημα στο τραπέζι για να διασφαλίσουν ότι τα τρόφιμα που καταναλώνουμε είναι ασφαλή και υγιή. Μέσω της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο ΠΟΥ εργάζεται για να ενσωματώσει την ασφάλεια των τροφίμων στη δημόσια ατζέντα και να μειώσει το βάρος των μεταδοτικών ασθενειών παγκοσμίως. Η ασφάλεια των τροφίμων είναι δουλειά όλων.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η Diageo παρουσιάζει την Guinness Nitro Cold Brew Coffee

Taste and Hospitality

Elegance – WMF Center: Όποιο κρασί και αν προτιμάτε, υπάρχει το ανάλογο ποτήρι για να το απολαύσετε!

Ξηροί καρποί – Oι καρποί της ζωής

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!