Εσωτερικοί Σχεδιασμοί Φιλοξενία

Το νέο design του θρυλικού ξενοδοχείου La Mamounia στο Μαρακές

Το πιο διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο στο Μαρόκο άνοιξε τις πόρτες του ξανά και εντυπωσιάζει με τους πλήρως ανακαινισμένους χώρους του που έχουν την υπογραφή του ιταλικού οίκου Pedrali.

Κάποτε ήταν το μυθικό παλάτι του Μαρακές. Αργότερα μεταμορφώθηκε σε πολυτελές resort και αποτελούσε το αγαπημένο ξενοδοχείο του Τσώρτσιλ. Το οίκημα που στεγάζει το θρυλικό La Mamounia χτίστηκε το 1929 από τους Henri Prost και Antoine Marchisio στην καρδιά μιας μεγάλης έκτασης δεκαπέντε στρεμμάτων.

Το παλιό παλάτι που ανακαινίστηκε ριζικά και απέκτησε νέες πτέρυγες προκειμένου να γίνει ξενοδοχείο, ήταν δώρο του Σουλτάνου Μωάμεθ Μπιν Αμπντάλα στον γιο του Μουλάι Μαμούν τον 18ο αιώνα. Ο κήπος του είναι μαγευτικός, ένας επίγειος παράδεισος με εσπεριδοειδή, ελιές, τριανταφυλλιές, κάκτους, μπουκαμβίλιες και συκιές.

Το ξενοδοχείο έχει γίνει πόλος έλξης του διεθνούς jet-set ενώ έχει αποτελέσει τo σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας του Χίτσκοκ «Ο άνθρωπος που γνώριζε πολλά».

Το ξενοδοχείο πρόσφατα ανακαινίστηκε από τον interior designer Patrick Jouin και τον αρχιτέκτονα Sanjit Manku. Oι δύο δημιουργοί σεβάστηκαν την ταυτότητα του La Mamounia αλλά και τη μακρά ιστορία του. Στους νέους χώρους χρησιμοποιήθηκαν έπιπλα του ιταλικού brand Pedrali. To αποτέλεσμα είναι ένας χώρος που ισορροπεί άψογα μεταξύ design και παράδοσης, μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Η κυρά Μαρούλα…’που την Επισκοπή

Taste and Hospitality

El Corte Ingles: Αποκλειστικά στα πολυκαταστήματα ERA

Taste and Hospitality

Hamam Omerye Bath: Στo στορικό κόσμημα της Λευκωσίας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!