Παρουσίαση Φιλοξενία

Αντρέας Γεωργιάδης: Ο παγωτατζής της παράδοσης…

Είναι αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος κόρνας από το «φανταχτερό» φορτηγάκι με παγωτά.  Το παγωτό ήταν και θα παραμείνει «κράχτης» των παιδικών μας αναμνήσεων…πάντα συνυφασμένο με τους καλοκαιρινούς μήνες με παιδιά και μεγάλους να τρέχουν από πίσω του με τα ψιλά στο χέρι. Αυτές τις όμορφες σκηνές σπάνια βλέπουμε στις γειτονιές μας αλλά ευτυχώς που έχουν αποτυπωθεί γλαφυρά και σε ταινίες της δεκαετία του ’70 και του ’80. Το παγωτό θυμίζει καλοκαίρι, παραπέμπει στην ανεμελιά των ζεστών ημερών του χρόνου, είναι ένα προϊόν που όλοι αγαπάμε.

Από τότε που πήρα το τελευταίο παγωτό από φορτηγάκι πέρασαν πολλές δεκαετίες…Μια εποχιακή δουλειά σε ένα φορτηγό παγωτατζίδικο δεν θεωρώ ότι ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση. Στην παραλία των σκύλων στην Λάρνακα επισκέπτομαι συχνά για κολύμπι με το αγαπημένο μου Γερμανικό ποιμενικό. Σάββατο γύρω στις 11.30 ακούω την κόρνα και το σκυλί να τρέχει προς το μέρος του παγωτατζή.

Ένας κύριος με το όνομα Αντρέας Γεωργιάδης ξεπροβάλει από το μικρό παραθυράκι. Μια ευγενική φυσιογνωμία που θα προσφέρει παγωτό στο σκυλί και θα με ρωτήσει τι γεύσεις θα ήθελα. Ζητάω τριαντάφυλλο, λεμόνι και μαστίχα.  Γεύομαι και αντιλαμβάνομαι ότι δεν έχει να κάνει με οποιοδήποτε παγωτό έχω δοκιμάσει μέχρι σήμερα.  Τον ρωτάω πόσα χρόνια εργάζεται σε αυτό τον τομέα και μου λέει είκοσι. Είκοσι καλοκαίρια σε ένα βαν. Είκοσι καλοκαίρια να βλέπει κόσμο να ζει τα «πάνω-κάτω» του τουρισμού. «Μου αρέσει αυτό που κάνω. Κατάγομαι από την κατεχομένη Κερύνεια και εκεί από πολύ νωρίς το «παγωτό στους δρόμους υπήρχε».

Επιμένω να μάθω για τις γεύσεις που δοκίμασα: Οι πρώτες ύλες σε έκαναν να ενθουσιαστείς. Πρόκειται για παραδοσιακά παγωτά με που έφτιαχναν οι παππούδες μας πριν από 70 και χρόνια. Το τριαντάφυλλο φτιάνεται με βάση από τα ξακουστά τριαντάφυλλα του Αγρού, ενώ το παγωτό λεμόνι με παραδοσιακή Καρπασιάτικη συνταγή λεμονάδας.

Το ευχαριστώ για το χρόνο του για να μας δώσει πληροφορίες και ειδικά για την ευγένεια του. Τον κύριο Αντρέα μπορεί να τον έχετε δει σε event δρόμου ή σε παιδικά πάρτι γιατί υπάρχουν ακόμη και αυτοί που θέλουν να κρατάνε την γαστρονομική παραδοσιακή μας ιστορία.

Δίνουμε ξανά ραντεβού στο ίδιο ακριβώς σημείο και ανυπομονώ να ακούσω ιστορίες από τις περιοδείες του, από τα καλοκαίρια του πριν και μετά την εισβολή….

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Roadtrip: Ο γύρος της Ισλανδίας με Τροχοκινούμενο

Taste and Hospitality

Βουτιές στον Πύργο της Τηλλυρίας… Ένα χωριό της Λευκωσίας, χτισμένο στους βόρειους πρόποδες του Τροόδους

Πέθανε ο οινοποιός Georges Duboeuf – Ο «Πάπας» του Μποζολέ

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!