Γεύσεις Ποτά

Φτιάξτε μόνοι σας, τα τέλεια cocktails στην παραλία

Aγαπάτε τις ερημικές παραλίες κι αποφεύγετε τις οργανωμένες; Το beach bar είναι στην άλλη άκρη της παραλίας και “που να τρέχουμε τώρα, άσε που γίνεται ο κακός χαμός”; Το σημερινό post είναι αφιερωμένο σε σας!

Εύκολες, γρήγορες, απλουστευμένες και άκρως απολαυστικές εκδοχές των αγαπημένων μας κοκτέιλ και ποτών, για δροσιά, κέφι και ….αυτονομία… στο κύμα.  Αρκεί να έχετε φροντίσει για τα παγάκια…

  1. Cosmopolitan!

Δεν χρειάζεται συστάσεις, το γνωρίζουμε όλες καλά και το τιμούμε δεόντως. Το κλασσικό cosmopolitan του sex & the city φτιάχνεται με βότκα, κουαντρώ, χυμο lime και cranberry.

Στην παραλία όμως, το φτιάχνω πολύ εύκολα με μερικά παγάκια (που δεν χρειάζεται να σουρώσω), βότκα και έτοιμο χυμό cranberry ή ρόδι.  Ακόμα καλύτερα… κυκλοφορεί χυμός μεγάλης εταιρείας από cranberry, blueberry, raspberry που το απογειώνει! Αυτή η εκδοχή του μου αρέσει καλύτερα, είναι δροσιστική και φτιάχνεται στο λεπτό για όλη την παρέα.

  1.     Love U Doc! (Με την άδεια του γιατρού)

Αυτό είναι το αγαπημένο μας κοκτέιλ του φετινού καλοκαιριού. Το αγαπήσαμε πολύ, το απολαύσαμε δεόντως και το χρωστάμε στον οικογενειακό μας διαιτολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα, που το έμαθε στο bb boy όταν φεύγαμε για διακοπές κι εκείνος του έδινε τις «οδηγίες προς ναυτιλομένους».  Είναι έμπνευσης του ίδιου του Ευ. Ζουμπανέα που του έχει δώσει το όνομα Beer Cocktail StarvaG (αν κι εμείς συνηθίσαμε να το λέμε μεταξύ μας …Zoubi Cocktail. Love U Doc!).  Έχει προσωπική ιστορία αυτό το κοκτέιλ, μπορείτε να την διαβάσετε από τον ίδιο τον δημιουργό του και να απολαύσετε την μπύρα σας με την άδεια του ειδικού, χωρίς φόβο και πάθος!

Βάλτε σ΄ ένα μεγάλο ποτήρι μισό λεμόνι κομμένο σε χοντρές φέτες (το έχουμε δοκιμάσει και με lime) 6 παγάκια και μισό κουτάκι μπύρα.  Αν νομίζετε, ότι θα πιείτε νερωμένη μπύρα, κάθε άλλο! Το λεμόνι αναμιγνύεται με τον πάγο που λιώνει αργά και δίνει μια υπέροχη, ελαφριά  γεύση, που επιπλέον δεν αφήνει στο στόμα την συνηθισμένη πικράδα αλλά και το φούσκωμα της μπύρας.  Αν το κάνετε σωστά, ένα μικρό κουτάκι μπύρας θα σας δώσει δυο ποτήρια κοκτέιλ, λίγες θερμίδες και πολύ δροσιά! Thank U Doc!

  1. The Italian kiss.

To έτερο αγαπημένο ποτό του καλοκαιριού, μαζί με το τζιν, είναι το ιταλιάνικο καμπάρι.  Το αυθεντικό Italian Kiss … αυτό που … ζαλίζει… είναι φτιαγμένο με καμπάρι, τζίν, σιρόπι ζάχαρης, χυμό λάιμ και σώς φράουλας. Απλοποιήστε το για την παραλία, βάζοντας σ΄ένα ποτήρι με πάγο 2 μέρη καμπάρι, 1 μέρος τζιν και σπιτική λεμονάδα (ελάχιστα αραιωμένη) για να καλύψετε το λάιμ και το σιρόπι ζάχαρης.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κρασιά χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ: Ένα ανερχόμενο trend

Taste and Hospitality

Πώς θα φτιάξεις μελομακάρονα με μπύρα

Taste and Hospitality

Τα μόνα «αναβολικά» που χρειάζεσαι βρίσκονται στο πιάτο σου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!