Διοίκηση Τάσεις

Παραλία: 4 ιδέες για να χαλαρώσουμε και να διασκεδάσουμε

Όταν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι, αμέσως μετά μια εικόνα της θάλασσας ακολουθεί και μια αίσθηση δροσιάς και χαλάρωσης. Άλλωστε, το καλοκαίρι η πιο γνήσια ευχαρίστηση που έχει κανείς είναι το μπάνιο στη θάλασσα, γιατί μερικές φορές οι ζεστές μέρες είναι ανυπόφορες. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούν μερικές ιδέες, ώστε ο χρόνος στη θάλασσα να αξιοποιηθεί, αποσκοπώντας στη χαλάρωση και την ξεκούραση. 

1. Διαλογισμός 

Από τη μία, αν βρισκόμαστε σε οργανωμένη παραλία ίσως να είναι δύσκολο να συγκεντρωθούμε, λόγω της φασαρίας που μπορεί να υπάρχει. Από την άλλη, ακόμη και αυτοί οι ήχοι βοηθούν στο διαλογισμό, εφόσον σκοπός είναι να χρησιμοποιούμε την αισθήσεις μας και ταυτόχρονα να αποδεχόμαστε τις εξωτερικές επιδράσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κλείσουμε τα μάτια μας και να προσπαθήσουμε να είμαστε παρόντες στη στιγμή, αναπνέοντας βαθιά. Μέσω του διαλογισμού θα αφαιρεθούν από το μυαλό μας οι ανησυχίες της ημέρας και θα μειωθεί το άγχος. Επιπλέον, η διάρκειά του καθορίζεται αποκλειστικά από εμάς και από τις ανάγκες μας. Δεν υπάρχει κάποιο σωστό ή λάθος χρονικό διάστημα. 

2. Αποτύπωση Σκέψεων 

Είναι απόγευμα και ο Ήλιος λίγο πριν δύσει δημιουργεί μαζί με τον ήχο της θάλασσας μία πλούσια σε χρώματα εικόνα. Πόσες φορές έχουμε αφεθεί σε αυτή την εικόνα και έχουν περάσει από το μυαλό μας χιλιάδες σκέψεις και ιδέες; Ίσως ήρθε η στιγμή αυτές οι ιδέες να καταγραφούν και να τεθεί, ίσως, το πρώτο θεμέλιο για τη μελλοντική τους πραγματοποίηση. Βέβαια, η καταγραφή αποτελεί έναν από τους πιο ενδεικτικούς τρόπους αποτύπωσης των σκέψεων, με τη ζωγραφική ή το σχέδιο να μας βοηθούν εξίσου στον σκοπό μας αυτό. Γενικά, σε αυτές τις στιγμές ηρεμίας θα ήταν ωφέλιμο αν αφιερώναμε λίγο χρόνο στον εαυτό μας, να εκφραστεί δημιουργικά.

Πηγή Εικόνας: Nick Fewings/ Unsplash

3. Ας πούμε όχι στο κινητό 

Από το κινητό πηγάζουν όλες οι ειδοποιήσεις και οι συνεχείς υπενθυμίσεις για τις υποχρεώσεις μας. Επίσης, με το κινητό ασχολούμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας λόγω εργασίας, σπουδών, μαθημάτων κ.λπ. Με αυτό τον τρόπο, έχει συνδεθεί με την καθημερινότητα από την οποία χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα. Στο διάστημα που βρισκόμαστε στην παραλία, θα μπορούσαμε να μην χρησιμοποιήσουμε το κινητό για να απολαύσουμε την θάλασσα και ταυτόχρονα για να ξεκουράσουμε τα μάτια μας, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη. 

4. Γυμναστική 

Γυμναστική δεν είναι μόνο το τρέξιμο στην άμμο, που μπορεί να είναι κουραστικό και για πολλούς όχι ιδιαίτερα ευχάριστο. Παρόλα αυτά, και με το κολύμπι να αποτελεί ήδη ένα γνωστό είδος γυμναστικής, μερικές εύκολες ασκήσεις μπορούν να ενισχύσουν τα οφέλη του ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, το επαναλαμβανόμενο τέντωμα των χεριών είναι μια αρκετά αποτελεσματική άσκηση. Ειδικότερα, το Υoutube αποτελεί έναν εξαιρετικό χώρο άντλησης ασκήσεων, όπως αυτή που προτάθηκε παραπάνω. Ακόμα, το περπάτημα μέσα στο νερό για 10 λεπτά θεωρείται μια άσκηση που ωφελεί. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινάμε να περπατάμε σε σχετικά ρηχά νερά, ώστε η στάθμη του νερού να πλησιάζει την μέση. Έπειτα, περπατώντας ασκούμε πίεση στην φτέρνα και μετά στα δάχτυλα των ποδιών. Σε όλη την διάρκεια της άσκησης προσπαθούμε να κινούμε τα χέρια μας.  

Τέλος, ας μην ξεχνάμε να είμαστε οι εαυτοί μας και να διασκεδάζουμε. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλουμε να χτίσουμε ένα κάστρο στην άμμο όπως όταν ήμασταν παιδιά, τότε ας λάβουμε δράση! Αν θέλουμε να τρέξουμε με ενθουσιασμό προς την θάλασσα, τότε ας τρέξουμε χωρίς να μας ενδιαφέρει τι θα σκεφτεί ο κόσμος. Οι ώρες που θα περάσουμε στην παραλία είναι ώρες χαλάρωσης και διασκέδασης, επομένως, και με δεδομένο φυσικά το ότι δε θα ενοχλούμε τους υπόλοιπους λουόμενους, ας μην περιοριζόμαστε!

Tης Ήλιας Νικολουδάκη

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γιατί ακριβαίνουν οι τιμές των τροφίμων

Taste and Hospitality

Ο Ρόλος και η Σηµασία του Μενού στις Επισιτιστικές Επιχειρήσεις.

Taste and Hospitality

Λοράν Πονσό: Ο… επίμονος οινοποιός και το κυνήγι των «fake» κρασιών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!