Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Έκλεισαν 3000 επιχειρήσεις σε 15 μήνες!

Νούμερα που προκαλούν σοκ έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν επιβιώνουν μετά την πανδημία. Με δηλώσεις του στον «Άστρα», ο Κυριάκος Αμπίζας αποκάλυψε ότι από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 15 μήνες, έκλεισαν σχεδόν 3 χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις!

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως σημείωσε, είναι στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου όπου ο μικρομεσαίος κλάδος στηρίζεται στον τουρισμό. «Με βάση τα ισχύοντα δεδομένα δεν φαίνεται να μπορούν να επαναδραστηριοποιηθούν», παρατήρησε ο επικεφαλής της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου επαναλαμβάνοντας για πολλοστή φορά ότι το κυριότερο πρόβλημα, το οποίο πνίγει οικονομικά τα καταστήματα και γενικά τις επιχειρήσεις είναι αυτό των ενοικίων. «Ακόμα και με την κρατική βοήθεια δεν μπορούν να λειτουργήσουν, και πολλές επιχειρήσεις που ήδη έχουν κλείσει, δεν θα ανοίξουν ξανά», υπέδειξε εκτιμώντας ταυτόχρονα ότι σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται περίπου το 20% των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τον τουρισμό.

Σοβαρά προβλήματα, πρόσθεσε ο κ. Αμπίζας, αντιμετωπίζουν και αρκετές επιχειρήσεις στην περιοχή Λάρνακας.

Σήμα κινδύνου για τις τουριστικές περιοχές της ελεύθερης Αμμοχώστου έστειλε από τη συχνότητα του «Άστρα» και η εκπρόσωπος των καταστηματαρχών, Μαρία Χατζηχρίστου. Όπως είπε, μπορεί μεν να υπάρχει μικρή τουριστική κίνηση κυρίως από τη Ρωσία, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι αυτή δεν αποτελεί σωσίβιο με τα σημερινά δεδομένα. Χαρακτηριστικά είπε ότι εξαντλήθηκαν οι αποταμιεύσεις των μικροκαταστηματαρχών στην προσπάθειά τους να στηρίξουν τις επιχειρήσεις τους, να πληρώσουν τα ενοίκια και να αποπληρώσουν τα δάνειά τους και κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει την κρατική στήριξη.

Τάσος Περδίος

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

«Πειρατές της Καραϊβικής»: O Παφίτης που μίλησε Κυπριακά στην ταινία! (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟΣ)

Taste and Hospitality

Online οι αιτήσεις για στήριξη της κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις (Βίντεο)

«Κλείδωσε»: Δύο πύργοι και πεντάστερο ξενοδοχείο της Αρχιεπισκοπής, στη Γεροσκήπου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!