Νέα Νεα της Αγορας

Το yacht του Κύπριου μεγιστάνα John Christodoulou που θα καταπλεύσει στη Λεμεσό…με την Α.Βίσση

 

Στις 8 Ιουλίου το Zeus, το πολυτελές yacht του Κύπριου μεγιστάνα John Christodoulou θα καταπλεύσει στη Μαρίνα της Λεμεσού για ένα φιλανθρωπικό γκαλά on board, το οποίο θα ντύσει η μαγευτική φωνή της Άννας Βίσση.

«Ευτυχία σημαίνει να μην ξεχνάς ποτέ από πού προέρχεσαι, γιατί διαφορετικά θα ξεχάσεις που πηγαίνεις», είχε πει πριν από έναν περίπου χρόνο σε συνέντευξη του στο περιοδικό Omikron και στον Θανάση Φωτίου. Kαι αυτό όχι μόνο το θυμάται, το αποδεικνύει και στην πράξη ο John Christodoulou, ο Κύπριος μεγιστάνας από το Καϊμακλί και το Σύγκληπο που το 1975, στα 9 του χρόνια, αναχώρησε μαζί με την οικογένειά του στο Λονδίνο, βγήκε στη βιοπάλη στα 16 του, στα 20 something έκανε την πρώτη του αγοραπωλησία, στα 30 κατάφερε να βγάλει το πρώτο του εκατομμύριο και στα 40 του να διοικεί μια αυτοκρατορία στα κτηματομεσιτικά!

YIANIS CHRISTODOULOU FOUNDATION

Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, φροντίζει μέσα από το ίδρυμα του, το Yianis Christodoulou Foundation, να «επιστρέφει» στην κοινωνία αυτά που η ζωή του χάρισε απλόχερα μεν, μέσα από πολλή σκληρή δουλειά δε. «Όταν φτάσεις στην ηλικία των 50 χρονών, διερωτάσαι ποιο είναι το νόημα της ζωής. Εδώ και χρόνια συνεισφέρω και υποστηρίζω διάφορους οργανισμούς, αλλά ένιωσα ότι ήθελα να δημιουργήσω κάτι δικό μου, ώστε να μπορεί να υπάρχει έλεγχος και σωστή διαχείριση των χρημάτων και που αυτά καταλήγουν. Έτσι δημιούργησα το Yianis Christodoulou Foundation», είχε εξηγήσει σ’ εκείνη τη συνέντευξη του στο Omikron. Και είχε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση να μπορείς να δίνεις στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Κατά κάποιον τρόπο είναι πιο ικανοποιητικό από το να βγάζεις εκατομμύρια. Παίρνεις πολλά πράγματα, πολύ περισσότερα από όσα δίνεις. Είμαι πολύ χαρούμενος όταν το Ίδρυμά μου στηρίζει ευάλωτα άτομα, γιατί ξέρω ακριβώς πώς νιώθει κάποιος που δεν έχει τίποτα. Είμαι πάρα πολύ περήφανος που μέσα από το Ίδρυμα μπορώ να βοηθώ μεμονωμένα άτομα, διάφορους οργανισμούς και σχολεία στην Κύπρο. Μου δίνει επίσης την ευκαιρία να έρχομαι στην πατρίδα μου πιο συχνά».

Η Άννα Βίσση στο Μόντε Κάρλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της.

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Την ανακοίνωση της συνεργασίας τους, o John Christodoulou και η Άννα Βίσση, την έκαναν προ ημερών από την Κύπρο. Ο επιχειρηματίας και η τραγουδίστρια συνδέονται εδώ και χρόνια με αγνή, δυνατή φιλία – οι δυο τους, μάλιστα, έχουν να θυμούνται την περιπετειώδη νύχτα των γενεθλίων του στην Κυανή Ακτή, όταν μια αναπάντεχη καταιγίδα τους ανάγκασε να εγκαταλείψουν τους υπέροχα στολισμένους εξωτερικούς χώρους και να μεταφερθούν εσωτερικά, με την Άννα Βίσση να τραγουδά ακαπέλα όλο το βράδυ και να μαγεύει με τις ερμηνείες της τους καλεσμένους. 

Ο John Christodoulou στα γραφεία του, στο Μονακό.

O John Christodoulou και η Άννα Βίσση, λοιπόν, δημοσιοποίησαν την πρόθεση τους να ενώσουν δυνάμεις και να ενισχύουν τις δραστηριότητες του Yianis Christodoulou Foundation με μια σειρά εκδηλώσεων, προς όφελος κυρίως των παιδιών αλλά και ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας.  Για παράδειγμα, η Άννα Βίσση έχει ήδη συμφωνήσει να εμφανιστεί για πρώτη φορά στο Μονακό το Φθινόπωρο, συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου, στη σκηνή του Salle de Etoiles, όπου μέρος των εσόδων από τη συναυλία θα δοθεί στο Ίδρυμα του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό. Ως γνωστόν, ο John  Χριστοδούλου έχει ένα από τα γραφεία του στο Μονακό.

John Christodoulou και Άννα Βίσση στο yacht Zeus, με φόντο το Μόντε Κάρλο.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων είναι και το πολλά υποσχόμενο φιλανθρωπικό γκαλά που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου στην Κύπρο, πάνω στο 75 μέτρων πολυτελές Zeus, που θα ταξιδέψει στο νησί ειδικά για το σκοπό αυτό. Ένας κατάλογος εκλεκτών προσκεκλημένων που αγκαλιάζουν την ίδια φιλοσοφία προσφοράς και υποστήριξης ευάλωτων και ευπαθών ανθρώπων έχει ήδη ετοιμαστεί, και αυτοί επιβιβαστούν στο Zeus για να απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού της Μεσογείου, που θα λάμπουν ακόμα περισσότερο από τη θεσπέσια φωνή της Άννας Βίσση.

Στο Buckingham Palace με τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Η ταυτότητα του Zeus

Πλήρες όνομα: M/Y Zeus

Μήκος: 244’5 / 74.5m

Κατασκευαστής: Blohm + Voss

Σχεδιαστής: Francis Design

Έτος κατασκευής | Έτος επισκευής: 1991 | 2009

Μοντέλο: Custom

Πλάτος: 36’9 /  11.2m

Gross Tonnage: 1150 Tonnes

Βύθισμα: 10’6 /  3.2m

CRUISING SPEED: 18 Knots

TOP SPEED: 32 Knots

Πλήρωμα: 21

Ιδιοκτήτης & επισκέπτες: 12

Καμπίνες: 6 (1 Master, 1 VIP, 4 Double)

Αξία: US$ 50 εκατ.

Ετήσιο κόστος: US$ 4 – 6 εκατ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Δεν γίνεται αποδεκτό το κυπριακό πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Δυναμική συμμετοχή Louis Hotels στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού

Taste and Hospitality

Qantas Airways: Περικοπή τουλάχιστον 6.000 θέσεων εργασίας και καθήλωση 100 αεροσκαφών

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!