Νέα Νεα της Αγορας

Επιβεβαίωση: Κλείνουν ξενοδοχεία αν δεν έρθουν οι Βρετανοί

Το ενδεχόμενο να κλείσουν ξενοδοχεία μέχρι και το ξεκλείδωμα της βρετανικής αγοράς εξετάζουν επιχειρηματίες οι οποίοι διαχρονικά συνεργάζονται με τουριστικούς πράκτορες από τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, το ζήτημα εμφανίζεται να είναι πιο έντονο στην επαρχία Πάφου και την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, αναμένεται να δοθεί παράταση στο κλείσιμο με τους επιχειρηματίες να αξιολογούν τα νέα δεδομένα στον τουρισμό.

Ο κ. Ρουσουνίδης δήλωσε στην εκπομπή Newsbeats:

Η συνέχιση της στήριξης των εργαζομένων και οι εξελίξεις με τη ρωσική αγορά όπου φαίνεται ότι στις 28 του μήνα ξεκλειδώνουν όλες οι πτήσεις, και οι ναυλωμένες, που θεωρώ ότι θα δώσουν ιδιαίτερες ανάσες στην τουριστική βιομηχανία. Επίσης, είδαμε και τη νέα επιδημιολογική αξιολόγηση των χωρών όπου φαίνεται ότι αρκετές χώρες από τις οποίες υπάρχουν δρομολογημένες πτήσεις όπως η Γερμανία, η Ουκρανία, η Βουλγαρία έχουν ανέβει στην πράσινη κατηγορία. Άρα και εκεί θα γίνουν προσπάθειες ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης από τους προορισμούς αυτούς οπόταν φαίνεται ότι υπάρχει περιθώριο να μην κλείσουν άμεσα κάποιες μονάδες που εξαρτώνταν από τη βρετανική αγορά και να πάρουν παράταση ακόμη λίγο αξιολογώντας τα δεδομένα.”

Ανάσα για τους ξενοδόχους το τριήμερο του κατακλυσμού, δεν ήταν όμως αρκετό για να κλείσουν οι πληγές από την πανδημία.

‘’Όντως υπήρχαν υψηλές πληρότητες στις πλείστες των μονάδων μας, που έφταναν σε αρκετές περιπτώσεις και στο 70%. Όμως κοιτάζοντας σήμερα την επόμενη μέρα βλέπουμε τις πληρότητες να κινούνται πλέον και σε μονοψήφιους αριθμούς. Αντιλαμβάνεστε, είναι κάτι που καταδεικνύει ότι η κατάσταση είναι οριακή και δύσκολη’’ τόνισε ο κ. Ρουσουνίδης.

Την ίδια ώρα, πρόβλημα έλλειψης εργαζομένων παρουσιάζεται και στη ξενοδοχειακή βιομηχανία. Σύμφωνα με τον κ. Ρουσουνίδη, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο σε ευρωπαίους πολίτες αλλά και Κύπριους οι οποίοι μετακόμισαν σε άλλους εργασιακούς προορισμούς λόγω της αβεβαιότητας στη βιομηχανία. Μάλιστα, όπως ανέφερε, θα γίνει προσπάθεια πρόσληψης ανέργων από λίστα που έχουν πρόσφατα λάβει από το Υπουργείο Εργασίας.

Toυ Αντώνη Αδάμου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ταξιδεύετε; Η Κομισιόν ζητά τα προσωπικά σας δεδομένα…Ταυτοποίηση, ημερομηνία και τόπος του εμβολιασμού/τεστ

Διασώθηκαν τα έξι άλογα που έμειναν εγκλωβισμένα στο Λιμάνι Λεμεσού

Taste and Hospitality

Dionysus Mansion : Από σήμερα στο σπίτι σου

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!