Νέα Νεα της Αγορας

Φαίνεται ότι θα «την πληρώσει» η εστίαση και η διασκέδαση για τη νέα μετάλλαξη

Στη σύσκεψη με τη ΣΕΕ υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Υπουργος Υγείας μετέβη με εισήγηση την επαναφορά του SafePass στους ανοικτούς χώρους συγχρωτισμού (π.χ. χώροι εστίασης, νυχτερινά κέντρα, clubs, κτλ) με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους εσωτερικούς χώρους (πιστοποιητικό εμβολιασμού, rapid ή PCR 72 ωρών, πιστοιητικό ανάρρωσης από COVID).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Φιλελευθέρου, πρόθεση της Κυβέρνησης δεν είναι να επαναφέρει αυστηρά περιοριστικά μέτρα που να οδηγήσουν ξανά σε κλείσιμο της οικονομίας, αλλά μέσα από στοχευμένες ενέργειες, να διασφαλίσει ότι η κοινωνικοποίηση των πολιτών θα γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία για τους ίδιους και τις επιχειρήσεις.

Στη σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που ξεκίνησε στις 18:30, παρίσταται πέραν από τον απερχόμενο υπουργό Υγείας και ο νέος, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την Παρασκευή.

Οι επιστήμονες αναμένεται ότι θα ενημερώσουν τον Πρόεδρο για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, ωστόσο δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει πρόθεση και από τη δική τους πλευρά, για εισηγήσεις που θα αφορούν πισωγύρισμα σε σχέση με τη λήψη μέτρων ή την επιβολή νέων περιορισμών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Η σημερινή είναι ίσως η πρώτη φορά που τα μέλη της ΣΕΕ μεταβαίνουν στο Προεδρικό χωρίς να έχει προηγηθεί μεταξύ τους συζήτηση. Αυτό οφείλεται σε δύο βασικά δεδομένα. Πρώτον, τα καλά επιδημιολογικά δεδομένα των προηγούμενων εβδομάδων έδωσαν την ευκαιρία για μια μικρή ανάπαυλα. Δεύτερον και σημαντικότερο, κατά την τελευταία εβδομάδα και ενώ η ΣΕΕ είχε κληθεί από το υπουργείο Υγείας να τοποθετηθεί επί συγκεκριμένων θεμάτων, έξι από το σύνολο των 13 μελών της αρνήθηκαν να συζητήσουν οτιδήποτε, επικαλούμενα, μεταξύ άλλων, τη μη ικανοποίηση ή τη μη προώθηση του αιτήματός τους για παραχώρηση «νομικής ασυλίας», η οποία θα εξαιρεί τους επιστήμονες από τις αστικές αγωγές που καταχωρούνται στα δικαστήρια από πολίτες και σχετίζονται με τα διατάγματα που έχουν εφαρμοστεί τον τελευταιο ενάμιση χρόνο.

Το θέμα αυτό, άλλωστε, δεν αποκλείται να τεθεί προς συζήτηση σήμερα στο Προεδρικό, αν και το Σάββατο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είχε απορρίψει εμμέσως με δηλώσεις του το αίτημα της ομάδας αυτής των επιστημόνων. 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

“Νυχτερινή διασκέδαση”…απόγευμα! Θερμομέτρηση και καθήμενοι στον Ν.Βέρτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Taste and Hospitality

Ενεργειακή κρίση: Ερχεται συσκότιση και στα Σούπερ μάρκετ

Taste and Hospitality

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας από αύριο στις 6 το απόγευμα

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!