Πρόσωπα Φιλοξενία

Κύπριος o νέος Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyprus Airways

Ο Γιώργος Μαυρόκωστας έχει διοριστεί στη θέση του Ανώτερου Εκτελεστικού Διευθυντή της Cyprus Airways, της Κυπριακής εταιρείας με την επωνυμία του εθνικού αερομεταφορέα. Ο διορισμός του σηματοδοτεί την εντατικοποίηση της προσπάθειας της εταιρεία για στήριξη της ανάκαμψης του τουρισμού και του ξενοδοχειακού κλάδου . Ο κ. Μαυρόκωστας είναι μια πολύ σεβαστή και γνωστή προσωπικότητα στον κλάδο των αερομεταφορών στην Κύπρο, και σημείο αναφοράς για τον Κυπριακό αερομεταφορέα, διεθνώς, καθως μέχρι και την ανάληψη των νέων καθηκόντων του είχε την θέση του Chief Operations Officer και Accountable Manager στην αεροπορική εταιρεία.

Είναι για σειρά ετών επαγγελματίας και σημαντικό πρόσωπο στον κλάδο των αερομεταφορών, έχοντας ένα ισχυρό ακαδημαϊκό ιστορικό, πρώτα στο Imperial College του Λονδίνου, και στη συνέχεια στο Cranfield Institute of Technology, όπου απέκτησε BSc in Aeronautical Engineering και ακολούθως με MSc in Aerodynamics.

Ο νέος Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας σειράς προγραμματισμένων εξελίξεων που έχουν σχεδιαστεί για να φέρουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Κυπριακή αεροπορική εταιρεία και επαναφορά της μεσογειακή της κληρονομιάς. Στον νέο του ρόλο στη Cyprus Airways, ο Γιώργος Μαυρόκωστας θα εργαστεί για τη βιωσιμότητα της αεροπορικής εταιρείας.

Πρόσφατα, η Cyprus Airways εξαγοράστηκε από τον Όμιλο SJC, όμιλος με έδρα τη Μάλτα και επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ολόκληρη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Ο ομιλος Sjc, δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών πτήσεων με ελικόπτερο, τη συντήρηση ελικοπτέρων σε ειδικά υπόστεγα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας και διατηρεί στόλο ιδιωτικών αεροσκαφών για την παροχή υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. Η εταιρεία είναι επίσης κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών πυρασφάλειας, ασφάλειας και προστασίας.

Πρωτοπόρος στην κυπριακή ταξιδιωτική αγορά, η Cyprus Airways λαμβάνει θετική ανταπόκριση και ενδιαφέρον για τα καλοκαιρινά της δρομολόγια. Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα  μια ειδική προσφορά με έκπτωση έως και 30% σε όλους τους προορισμούς της. Επιπλέον, προσφέρει  μηδενικό τέλος για αλλαγή πτήσης στα εισιτήρια κατηγορίας basic, σύμφωνα με τους όρους του ναύλου. Η Cyprus Airways ανακοίνωσε πρόσφατα πολλά νέα δρομολόγια, ενισχύοντας περαιτέρω τον αριθμό των απευθείας πτήσεων της από τη Λάρνακα.

Για τις προσπάθειές της να εμπλουτίσει τον τοπικό τουρισμό, η Cyprus Airways βραβεύθηκε κατά τα τελευταία Κυπριακά Τουριστικά Βραβεία.

Ο Μάριος Δημητριάδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών, δήλωσε: “Πιστεύουμε ότι η ισχυρή ηγετική εμπειρία του Γιώργου θα βοηθήσει στο να επικεντρωθεί η Cyprus Airways στην προσπάθεια επανεκκίνησης και αποκατάστασης των ταξιδιών. Πιστεύουμε επίσης ότι οι εκτεταμένες γνώσεις του και το ιστορικό του στον τομέα, σε συνδυασμό με τις ικανότητές του στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, θα βοηθήσουν την Cyprus Airways να αναπτύξει στρατηγικές συμμαχίες και να διευρύνει την παρουσία και τις πωλήσεις μας στις διεθνείς αγορές”.

Ο κ. Γιώργος Μαυροκώστας, ο νεοδιορισμένος Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyprus Airways, ανέφερε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο ως Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας. Έχει γίνει πολύ δουλειά για την εξέλιξη και αναμόρφωση τη Cyprus Airways,  με βάση τις νέες συνθήκες της αγοράς στις οποίες και έχουμε προσαρμοστεί. Η ομάδα μας θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην προσπάθεια για ανάκαμψη των ταξιδιών και να προχωρά μπροστά και με αισιοδοξία, σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Γαστρονομία και εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Taste and Hospitality

Τα «Χρωματιστά χωριά της Κύπρου»…και με βούλα!

Taste and Hospitality

Η μοναδική πριγκίπισσα της Κύπρου και η θλιβερή ιστορία πίσω από τα βήματά της

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!