Νέα Νεα της Αγορας

Σκέψεις να κλείσουν τα οδοφράγματα οι Τούρκοι – Τους «χαλάμε» τον τουρισμό

Δέκα μόλις μέρες χρειάστηκαν ώστε να έρθουν επιδημιολογικά τα πάνω-κάτω στην Κύπρο και  τα δεδομένα ολοένα και επιβεβαιώνουν πως αυτό οφείλεται στην ινδική μετάλλαξη.

Από τις 21 Ιουνίου μέχρι χθες καταγράφηκαν συνολικά 2217 περιστατικά κορωνοϊού και όπως όλα δείχνουν η Κύπρος αντί για να αναβάθμιση, βαδίζει προς υποβάθμιση στον επιδημιολογικό χάρτη της Ευρώπης.  

«Φοβάμαι ότι θα ανέβουμε ακόμα περισσότερο. Πρέπει να μαζευτούμε εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι. Η σοβαρότητα της κατάστασης δεν μπορεί να αγνοηθεί διότι θα φέρει τα πάνω κάτω», δήλωσε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μπορεί αμφότεροι κυβέρνηση και επιστήμονες στην τελευταία τους συνάντηση να συμφώνησαν ότι στο παρόν στάδιο δεν θα τεθούν μέτρα, παρόλα αυτά, δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, αφού η μετάδοση στην κοινότητα είναι πολύ μεγάλη. Ήδη η ομάδα ιχνηλάτησης αντιμετωπίζει και πάλι σοβαρό πρόβλημα, αφού σύμφωνα και με ασφαλείς πληροφορίες, λόγω του πολύ μεγάλου αριθμού κρουσμάτων και του όγκου επαφών τους, οι ιχνηλάτες δεν προλαβαίνουν να επικοινωνήσουν μαζί τους σε μια μέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα χθεσινά 429 περιστατικά, τα οποία δεν πρόλαβαν ακόμα να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Ο Δρ. Καραγιάννης τόνισε, «Όταν φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο θα είναι αναπόφευκτο να συμβεί».

Ο πρώτος στόχος πάντως για κάλυψη του πληθυσμού τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου στο 65% επετεύχθη, ενώ το 50% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό του πρόγραμμα. Επόμενος στόχος σύμφωνα και με τον υπουργό υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη να φτάσει το 80%

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας στις ελεύθερες περιοχές, επιφέρει ανησυχία στα κατεχόμενα με την λεγόμενη κυβέρνηση να κάνει σκέψεις ακόμη και για διακοπή των διελεύσεων από τα οδοφράγματα.

Ο Ουνάλ Ουστελ, λεγόμενος Υπουργός Υγείας των κατεχομένων δήλωσε, «Εάν φτάσουν τα 500-600 κρούσματα στην “ελληνοκυπριακή διοίκηση”, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και για αυτό μπορεί να έρθει στο προσκήνιο θέμα διακοπής των διελεύσεων».

Καταλογίζοντας μάλιστα και ευθύνες υποστηρίζοντας ότι η αύξηση αυτή, οφείλεται στο γεγονός ότι η “νότια Κύπρος” κατά την έκφρασή του άνοιξε για τον τουρισμό  χωρίς τεστ και επαρκή έλεγχο.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

ΠΑΣΙΚΑ: Με δυσκολία συγκρατούνται να μην βγουν στους δρόμους

Taste and Hospitality

Άνοιξαν οι προσφορές για τα Χριστουγεννιάτικα περίπτερα στην Ανεξαρτησίας

Taste and Hospitality

«Απαγορεύεται να πεθάνεις»: Online η ταινία που θα σας καθηλώσει…

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!