Νέα Νεα της Αγορας

Nα τεθεί πρόνοια που θα απαγορεύει τις εξώσεις όπως όταν έχουμε πόλεμο ή έκτακτη ανάγκη

Η κατάσταση που επικρατεί τώρα με την αγγλική αγορά και το ότι η Κύπρος εισήλθε στην “κόκκινη” κατηγορία δεν ικανοποιεί καθόλου την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτο Θρασυβούλου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ  ο πρόεδρος της ΟΣΙΚΑ Νεόφυτος Θρασυβούλου κάλεσε την Πολιτεία να πάρει άμεσα αποφάσεις, αφού η κατάσταση γίνεται πιο δυσχερής.

Πρόσθεσε πως τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής εστιάζονται στις επαφές – συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων προς συζήτηση της Νομοθεσίας Περί εξώσεων ενοικιοσταστίου, ούτως ώστε να συμπεριληφθεί και πρόνοια που θα απαγορεύει τις εξώσεις όταν έχουμε πόλεμο, πανδημία ή έκτακτη ανάγκη.

Δυστυχώς παρατήρησε, «διαφάνηκε ότι εδώ και 16 μήνες οι επιχειρήσεις εστίασης δεν μπορούν να εργαστούν, δεν μπορούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους και η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί ως εκτός ελέγχου».

O κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως πολλές επιχειρήσεις έχουν λάβει εξώσεις με αποφάσεις Δικαστηρίου. Σε σχέση με τα θέματα των υποχρεώσεων των  ιδιοκτητών των επιχειρήσεων της Επισιτιστικής Βιομηχανίας, εκτίμησε πως οι  Δήμοι πρέπει  να δουν πως μπορούν να διαμορφώσουν τις ταμειακές υποχρεώσεις των επιχειρηματιών αλλά και να δοθεί χρόνος, αφού για μεγάλο διάστημα οι επιχειρήσεις παράμειναν κλειστές. 

Επίσης κάλεσε το Υπουργείο Οικονομικών να μελετήσει ξανά το θέμα της αναστολής αποπληρωμής δόσεων μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ανέφερε ότι η ομοσπονδία έχει αποστείλει επιστολή στον ΠτΔ με αποδέκτες τους αρμόδιους Υπουργούς μέσω της οποίας ξεκαθαρίζει ότι η πανδημία από πλευράς του Κράτους είτε σε επίπεδο επιδότησης των υπαλλήλων, είτε για στήριξη με κυβερνητικά σχέδια διακίνησης των Κυπρίων τους βρίσκει ικανοποιημένους, σημειώνοντας πως ζητούν επιπρόσθετα μέτρα όπως να ληφθούν μέτρα για ειδικές περιοχές οι οποίες δεν πρόκειται να ανακάμψουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία η μητρική εταιρεία της Pizza Hut

Taste and Hospitality

Πάνω από €4 εκατ. τα κέρδη του The Mall of Cyprus

Taste and Hospitality

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με «άρωμα» γυναίκας παίρνει ζωή το Βερεγγάρια

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!