Νέα Νεα της Αγορας

Λάρνακα: «Μας περικύκλωσε το λαμπρόν, καίγονται τα σπίτια μας. Βοήθεια»

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι στα χωριά της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού, που βλέπουν τον πύρινο εφιάλτη να καταστρέφει τα σπίτια και τις περιουσίες τους, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

Στο χωριό Οδού, στην Ορεινή Λάρνακας, οι κάτοικοι εγκαταλείπουν άρον άρον το χωριό τους στο οποίο επεκτάθηκε η φωτιά, από τη Μελίνη. «Δεν υπάρχει ούτε ένας πυροσβέστης, φεύγουμε καίγονται σπίτια, θέλουμε βοήθεια. Τρέχουμε όλοι προς τον Φαρμακά, μας περικύκλωσε το λαμπρόν», ανέφερε στον REPORTER σε δραματικούς τόνους ο πάτερ του χωριού.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Επταγώνιας, όπως ανέφερε στον REPORTER ο κοινοτάρχης Επταγώνιας, Παναγιώτης Τσολάκης θα εκκενώσουν το χωριό εάν τους ζητηθεί. «Είμαστε μια κοινότητα με 400 κατοίκους και είμαστε σε ετοιμότητα. Εδώ και ώρα δεν έχουμε ρεύμα. Βλέπουμε τα βουνά πάνω και είναι ολόμαυρα από τους καπνούς και τις φωτιές είναι ένας χαμός. Είναι στη Μελίνη τώρα η φωτιά και μπορεί να προχωρήσει προς την Οδού τη Συκόπετρα και τη Διερώνα. Είναι μία μαυρισμένη ατμόσφαιρα και τίποτε άλλο, είναι όλο μαυρισμένος καπνός».

Από την πλευρά ο κοινοτάρχης Αρακαπά Βάσος Βασιλείου είπε ότι «είναι ανεξέλεγκτη η φωτιά, πήραν όλα τα βουνά γύρω. Στον Αρακαπά γλιτώσαμε τον πυρήνα της κοινότητας αλλά κάηκαν 3-4 σπίτια και πρέπει να κάηκαν και όλα τα εξοχικά που είναι διάσπαρτα στα βουνά αλλά δεν έχουμε καθαρή εικόνα. Είναι μία απελπισία. Κινδύνεψαν και 2-3 άτομα, που ήθελαν να μείνουν να γλιτώσουν τα σπίτια τους με λάστιχα, αλλά τους έφυγε σχεδόν με τη βία η Αστυνομία. Όλοι οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Σχολείο κοντά στην Επταγώνια».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Φάνος Λεβέντης: «Αυτοψία» στην Covid εποχή – «Αποφάσιζαν χωρίς διαβουλεύσεις»

Ξέφυγε ο πληθωρισμός στην Τουρκία – Στο στόχαστρο τα σούπερ-μάρκετ!

Taste and Hospitality

Δήμος Λεμεσού: Το καρναβάλι αλλιώς…για πρώτη φορά στα χρονικά

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!