Επιχειρηματικά Νεα της Αγορας

Aρκετά ξενοδοχεία της Επ. Αμμοχώστου σκέφτονται να αναστείλουν τη λειτουργία τους

Απογοήτευση  επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της επαρχίας Αμμοχώστου, μετά την απόφαση του ECDC να τοποθετήσει την Κύπρο στην κόκκινη ζώνη, που είναι ένα μικρό βήμα από την κόκκινη κατηγορία, με αρκετούς ξενοδόχους να μελετούν το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας των μονάδων τους.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων Αμμοχώστου που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δώρος Τάκκας, αναφέρεται ότι «πικρία, απογοήτευση μέχρι και αγανάκτηση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της ξενοδοχειακής βιομηχανίας της επαρχίας Αμμοχώστου, μετά την απόφαση του ECDC να τοποθετήσει την Κύπρο στην κόκκινη ζώνη, που είναι ένα μικρό βήμα από την κόκκινη κατηγορία».


 
Προστίθεται ότι «οι ξενοδόχοι της επαρχίας Αμμοχώστου βλέπουν ότι οι θυσίες στις οποίες υποβλήθηκαν και οι προσπάθειες που κατέβαλαν για να εφαρμόσουν πλήρως τα πρωτόκολλα κατά του Covid 19, όχι μόνο δεν έγιναν σεβαστά με τα ανάλογα θετικά αποτελέσματα, αλλά αντίθετα καταπατήθηκαν από κάποιους ανεγκέφαλους, που όχι μόνο αποφεύγουν να εμβολιαστούν αλλά αποκρύβουν το ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό».
 
Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης «είναι να καταστούν κινητή βόμβα, που θα τινάξει στο αέρα, όχι μόνο την ξενοδοχειακή βιομηχανία αλλά ολόκληρη την οικονομία του κράτους. Οι προσφορές και τα διάφορα  κίνητρα προς αυτούς που θα εμβολιαστούν είναι κάποια λύση, η οποία όμως δεν κάμπτει την αρνητική προσέγγιση  όλων αυτών που αρνούνται να εμβολιαστούν ή και να παραδεχθούν ακόμη ότι είχαν θετική επαφή».
 
Οι ξενοδόχοι της επαρχίας Αμμοχώστου, μαζί με τους υπόλοιπους φορείς του τουρισμού, συνεχίζει η ανακοίνωση «έχουμε επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος από την κρίση στην τουριστική βιομηχανία και δεχόμαστε τώρα νέα κτυπήματα, τα οποία χωρίς υπερβολή αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, θα σημάνουν και το τέλος της ξενοδοχειακής βιομηχανίας».
 
Ηδη σημειώνεται «αρκετά ξενοδοχεία της επαρχίας Αμμοχώστου μελετούν το ενδεχόμενο να αναστείλουν τη λειτουργία τους, αφού οι κυριότερες αγορές μας παραμένουν κλειστές, κάτι που δυστυχώς αναμένεται να διευρυνθεί με την τοποθέτηση της Κύπρου στον κόκκινο χάρτη του ECDC. Εχουν ήδη αρχίσει οι ακυρώσεις κρατήσεων για τις επόμενες μέρες και βδομάδες καθώς καθίσταται  πολύ δύσκολο να βρισκόμαστε στην κόκκινη κατηγορία και να θεωρούμε πως μπορούμε  να προσελκύσουμε τουρισμό. Κανείς δεν θα ταξιδέψει στην Κύπρο με αυτές τις συνθήκες αφού με την επιστροφή του στην χώρα του θα υπόκειται σε καραντίνα».
 
Αναμέναμε αναφέρει ο ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου «πιο δραστικά μέτρα από την κυβέρνηση τα οποία δυστυχώς δεν είδαμε. Πέραν της ενθάρρυνσης του εμβολιασμού, το μόνο μέτρο που λήφθηκε είναι η επιστροφή του Safe Pass και αυτό με εφαρμογή στις 9 Ιουλίου. Δυστυχώς απαιτούνται πιο δραστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή, όχι μετά από μία εβδομάδα, αφού σε αντίθετη περίπτωση χάθηκε ολοκληρωτικά και αυτή η χρονιά για τον τουρισμό».

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα θαμμένα στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, δύο μεταγωγικά της Eλληνικής Π.A

Taste and Hospitality

9 χώρες αλλάζουν κατηγορία από σήμερα – Που μπορείται να ταξιδέψετε

Taste and Hospitality

Eίναι o καφές ελληνικός ή τούρκικος; Η UNESCO τον έχει κατοχυρώσει

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!