Νέα Νεα της Αγορας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κάψαμε μόνοι μας τον τουρισμό! – Η Ε.Ε μας έχει σε «lockdown»

Την ώρα που ψάχνουμε τουρίστες με το «κουταλάκι», την ίδια ώρα «πανηγυρισμοί» για τα κακώς κείμενα του διαχειρισμού της πανδημίας στην πιο κρίσιμη φάση επιδημιολογικά και τουριστικά είναι στο ναδίρ, ενημερωθήκαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ, REOPEN Europe ότι η χώρα μας είναι σε κατάσταση «lockdown» με μέτρα και περιορισμούς.

Την ευθύνη βεβαίως για την αλλαγή των  νέων δεδομένων δεν έχουν οι Ευρωπαίοι αλλά οι κυβερνώντες, αφού οι τουρίστες διαβάζοντας τα παλιά δεδομένα δεν μπορούν ή φοβούνται να ταξιδέψουν στη χώρα μας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες τουρίστας από χθες έψαχνε που να κάνει το μοριακό τεστ για να μπορεί να επιστρέψει στη χώρα του και μετά από απέλπιδες προσπάθειες ενός 24ωρού βρήκε με βοήθεια συμπολίτη μας χημείο που μπορεί εντός της μέρας να του δώσει το πολυπόθητο «χαρτάκι» επιστροφής στη χώρα του.

Άτομο από την Λευκωσία ενημερώθηκε ότι σε συνάθροιση που είχε πριν από μια μέρα άτομο διαγνώστηκε με τον ιό. Τον rapid test ήταν αρνητικό αλλά το μοριακό θετικό. Πήγε σε δημόσιο νοσοκομείο και εδώ και 4 μέρες περιμένει να ενημερωθεί και επίσημα για να μπορεί και αυτή με τη σειρά της να δηλώσει σύμφωνα με τους κανονισμούς τις επαφές. Φυσικά το έκανε ήδη ως ευσυνείδητος πολίτης αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν «φωτογραφίζει» την κωλυσιεργία του κράτους. Συνεπώς, για την αύξηση των κρουσμάτων δεν «φταίνε» μόνο οι πιτσιρικάδες που βρέθηκαν στο στόχαστρο ότι δεν δηλώνουν επαφές κ.α, αλλά και οι ρυθμοί χελώνας με τους οποίους φαίνεται να λειτουργούν νοσοκόμοι και άλλο υπεύθυνο προσωπικό αφού αδυνατεί να εξυπηρετήσει ξένους και ντόπιους, λόγο έλλειψης προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίες της κατάντιας μας: https://reopen.europa.eu/el/map/CYP/6001

Η εξάπλωση του ιού παρουσιάσει πλέον μια εντελώς διαφορετική πρόκληση. Απαιτεί μια πολεμική τύπου κινητοποίηση με ταχύτητα λήψης αποφάσεων και διοικητική δράση, μακριά από κρατικές πρακτικές με μέτρα και «δωροκουπόνια» και σεκιουριτάδες ξενοδόχους και εστιάτορες μια ενέργεια που μόνο αρνητές του εμβολίου προσθέτει στη λίστα, με αποτέλεσμα να μένουμε μετέωροι και εκτεθημένοι στα όσα έρχονται.

Αν αναλογιστούμε ότι αφρικανικές χώρες που είχαν προηγούμενη εμπειρία με merS, SARS, Ebola, το κατάλαβαν αυτό νωρίς και έχουν ανταπεξέλθει καλύτερα από εμάς σ’ αυτή την πανδημία, σκεφτείτε πόσο στενεύει ο κλοιός γύρω από την οικονομία της Κύπρου μέσω της οποίας στηρίζεται από την τουριστική βιομηχανία.

Ευτυχώς υπάρχει λογότυπο και τα πανηγύρια… ή μήπως ακυρώθηκαν και αυτά;

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

AMARA: Μπήκε στο χαρτοφυλάκιο πολυτελών ταξιδιωτικών συνεργατών του Virtuoso

Taste and Hospitality

Το Πάσχα στη Βρετανία…με δύο οικογένειες!

Taste and Hospitality

Αφήστε την εστίαση να «ζήσει» – Ακόμη μελετούν χαλαρώσεις

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!