Νέα Νεα της Αγορας

Επιτέλους ασχολήθηκαν με τα δικαιώματα των Ναυαγοσωστών – Τι συμφωνήθηκαν

Αποφασίστηκε η ένταξη στο Σχέδιο Σαλαμίς όλων των Ναυαγοσωστών παγκύπρια με διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Οι ναυαγοσώστες στην ανακοίνωση αναφέρουν πως ανέστειλαν την προγραμματισμένη τους απεργία και προειδοποιούν πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού στα πιο πάνω χρονικά πλαίσια, οι Ναυαγοσώστες θα προχωρήσουν σε υλοποίηση των απεργιών που έχουν εξαγγείλει.

Η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών σε ανακοίνωση ανάφερε πως ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής συγκάλεσε σύσκεψη με τους Γενικούς Γραμματείς των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ, τους Επάρχους, την Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, τον Διοικητή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ΚΣΕΔ, Εκπρόσωπο της Ένωσης Δήμων,  τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων και εκπροσώπους των Ναυαγοσωστών συμφωνήθηκαν τα ακόλουθα μετά από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή:

1. Άμεση έναρξη διαδικασιών ώστε να ανεγερθούν σε πρώτη φάση 45 Πύργοι Ναυαγοσωστών με όλες τις προδιαγραφές ώστε να είναι σε θέση οι Ναυαγοσώστες να εκτελούν με επάρκεια τα καθήκοντα τους για την ασφάλεια των λουομένων.

2. Έναρξη διαδικασίας για την αγορά 5 Jet ski και άλλου εξοπλισμού που χρειάζονται οι Ναυαγοσώστες ώστε να ενεργούν άμεσα και αποτελεσματικά για την διάσωση λουομένων σε οργανωμένες παραλίες.javascript:”;

3. Ένταξη στο Σχέδιο Σαλαμίς όλων των Ναυαγοσωστών παγκύπρια με διασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των Ναυαγοσωστών.

4. Να γίνουν οι ανάλογες διαβουλεύσεις μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών και Υπουργείου Οικονομικών ώστε να διευθετηθεί το θέμα της κλίμακας μισθοδοσίας των Ναυαγοσωστών, του Σχεδίου Υπηρεσίας τους καθώς και της διαδικασίας αξιολόγησης της ικανότητας εκτέλεσης των καθηκόντων των ναυαγοσωστών.

Η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών στην ανακοίνωση αναφέρει πως ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής ζήτησε χρόνο 2-3 εβδομάδες για να προβεί σε ενέργειες και να καλέσει εκ νέου συνάντηση για διευθέτηση του θέματος της κλίμακας μισθοδοσίας.

Λαμβάνοντας υπόψη την θετική προσέγγιση του Υπουργού Εσωτερικών αναφέρει η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών η προγραμματισμένη απεργία αναστέλλεται και προειδοποιεί πως σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργού στα πιο πάνω χρονικά πλαίσια, οι Ναυαγοσώστες θα προχωρήσουν σε υλοποίηση των απεργιών που έχουν εξαγγείλει.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το τελειωτικό χτύπημα στον τουρισμό: Εκτιμήσεις και αριθμοί!

Taste and Hospitality

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην British Airways

Taste and Hospitality

«Λίφτινγκ» €11 εκατομμυρίων στο Hilton Nicosia (ΦΩΤΟΣ)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!