Νέα Νεα της Αγορας

Εστιάση: Μείωση του τζίρου τους μέχρι και 60% με την εφαρμογή safepass

Τεράστια προβλήματα δημιούργησε το safepass στους χώρους εστίασης – αναψυχής το πρώτο τριήμερο που τέθηκε σε εφαρμογή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής, Φάνου Λεβέντη, με τους πολίτες στην πλειοψηφία τους να εκφράζουν με διάφορους τρόπους την αντίδρασή τους στην επίδειξη του πιστοποιητικού σε υπευθύνους των χώρων αναψυχής και τους τελευταίους να εξετάζουν τη λήψη δυναμικών μέτρων.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λεβέντης οι ακυρώσεις στις κρατήσεις έπεσαν βροχή σε πολλούς χώρους, με ορισμένα μαγαζιά να αντιμετωπίζουν μείωση του τζίρου τους μέχρι και 60% και το φαινόμενο να παρατηρείται σε παγκύπρια βάση.

Σημείωσε ακόμη ότι σε υπαίθριους χώρους, με πολλά ανοίγματα, ήταν δύσκολος ο έλεγχος των πελατών πριν την είσοδό τους στο μαγαζί, ενώ, αφού οι πελάτες κάθονταν στα τραπέζια, οι υπάλληλοι έρχονταν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση στην προσπάθειά τους να ζητήσουν το safepass, εφόσον κάποιοι πελάτες είτε δεν είχαν safepass, είτε αρνούνταν να το επιδείξουν, γεγονός που προκαλούσε ένταση.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των χώρων εστίασης-αναψυχής έχουν ως αίτημα τη διενέργεια διακριτικών ελέγχων από τις αρμόδιες Αρχές και όπως σταματήσουν οι ιδιοκτήτες των υποστατικών να φέρουν την ευθύνη για τον έλεγχο του safepass. Ο κ. Λεβέντης έθιξε επίσης το γεγονός ότι πρέπει να διενεργούνται δίκαιοι και σωστοί έλεγχοι σε όλα τα υποστατικά.  «Δεν μπορεί για 25 -30 υποστατικά, που φέρεται να παρανομούν, να την πληρώνουν πάνω από 3500 μαγαζιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

Όπως σημείωσε, τα αιτήματα του κλάδου θα προωθηθούν από πλευράς ΚΕΒΕ και ΟΕΒ στη σημερινή συνάντηση που θα έχουν το πρωί με τον υπουργό Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν έντονες πιέσεις από ιδιοκτήτες χώρων εστίασης–αναψυχής για τη λήψη δυναμικών μέτρων και έχουν ήδη ληφθεί κάποιες αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

  Nικολέττα Κουρούσιη  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Πώς πίνουμε καφέ, κύριοι, φορώντας μάσκα;

40 ημέρες χρειάστηκαν για να καταστραφεί η οικονομία της Κύπρου

Taste and Hospitality

Λουκέτα και φυλακίσεις για χρέη για επιχειρηματίες στη διασκέδαση και ψυχαγωγία

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!