Επιχειρηματικά

Lufthansa: Τέλος το «Κυρίες και κύριοι επιβάτες» για ταιριάζει σε όλα τα φύλα

Για να καλωσορίζει τους επιβάτες του, ο γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa αποφάσισε να καταργήσει την γνωστή σε όλους προσφώνηση «Κυρίες και κύριοι» επιλέγοντας μία φράση που ταιριάζει σε όλα τα φύλα.

«Καλημέρα (ή καλησπέρα) αγαπητοί επιβάτες», θα ακούγεται από το μεγάφωνο λίγο πριν την απογείωση των αεροπλάνων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Η ουδέτερη γλώσσα στο φύλο των επιβατών, θα υιοθετηθεί από τον όμιλο της Lufthansa, συμπεριλαμβανομένων των αερογραμμών Swiss, Austrian Airlines και Eurowings.

«Το πλήρωμα των αεροσκαφών πρέπει να επιλέξει μία προσφώνηση που να απευθύνεται σε όλους τους επιβάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Η μετάβαση στην ουδέτερη προσφώνηση απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα

Εναλλακτικές προτάσεις για το καλωσόρισμα των επιβατών θα μπορούσε ένα απλό «Καλημέρα» ή «Αγαπητοί επιβάτες».

Η μετάβαση στην ουδέτερη προσφώνηση είναι μια «διαδικασία που απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Lufthansa .

Οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας ουδέτερης γλώσσας σε ότι αφορά το φύλο, δεν περιορίζονται μόνο στους επιβάτες, αλλά ισχύουν για ολόκληρη την ομάδα της Lufthansa, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2019, η καναδική αεροπορική εταιρεία «Air Canada» είχε κάνει κάτι ανάλογο. Είχε ανακοινώσει ότι απαγορεύει τους όρους για τα δύο φύλα «κυρίες και κύριοι» και τους αντικαθιστά με το «Καλημέρα σε όλους».

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της εντυπωσιακής μαρίνας Αγίας Νάπας

Taste and Hospitality

Τα αεροπορικά ναύλα από Κύπρο προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μάλτα και Τελ Αβίβ

Taste and Hospitality

Ρεκόρ “χτύπησε” η απαισιοδοξία της αγοράς στην Κύπρο

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας. Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!