Γεύσεις Συμβουλές από τους Ειδικούς

Πόσο νερό χρειαζόμαστε το καλοκαίρι;

Το νερό διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματός μας σταθερή, προστατεύει τους ευαίσθητους ιστούς, και συμβάλλει στην αποβολή των τοξινών. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση.

Για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, χρειαζόμαστε περίπου την ίδια ποσότητα νερού καθημερινά και η τυπική σύσταση είναι οκτώ ποτήρια. Πρέπει όμως να αυξήσουμε την κατανάλωση υγρών το καλοκαίρι; Σίγουρα, στις υψηλές θερμοκρασίες η εφίδρωση είναι πιο έντονη.

Σύμφωνα με τον Will Cole εμπειρογνώμονα στη λειτουργική ιατρική, «επειδή ιδρώνουμε περισσότερο το καλοκαίρι, χάνουμε επίσης περισσότερα υγρά γρηγορότερα, αυξάνοντας έτσι την ανάγκη του οργανισμού για πρόσθετη πρόσληψη νερού». Τα καλά νέα είναι ότι είναι πιο εύκολο να πίνετε περισσότερο νερό το καλοκαίρι, αφού παρατηρείτε ότι διψάτε πιο συχνά.

«Είναι σημαντικό να διατηρείτε την πρόσληψη νερού σε σταθερό επίπεδο, ανεξάρτητα από τον καιρό. Γενικά, η πρόσληψη νερού πρέπει να είναι περίπου 1,5 λίτρο νερό ημερησίως, αλλά ανάλογα με τα επίπεδα δραστηριότητας, το βάρος, το ύψος και το φύλο σας, η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να είναι λίγο μεγαλύτερη», τόνισε ο Δρ. Cole.

Επιπλέον, προκειμένου να αποφύγετε την αφυδάτωση αν ασκείστε το καλοκαίρι πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να πίνετε επιπλέον νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από οποιαδήποτε σωματική δραστηριότητα, ειδικά αν γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Τέλος, εάν ασκείστε έντονα ή για περισσότερο από μία ώρα, η κλινική Mayo προτείνει να καταναλώνετε κάποιο αθλητικό ποτό που θα αναπληρώσει τους ηλεκτρολύτες που χάσατε μέσω της εφίδρωσης.

Όταν είστε αφυδατωμένοι, χάνετε βασικούς ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που είναι υπεύθυνοι για ζωτικές λειτουργίες του σώματος. Μερικά από τα πρώτα σημάδια της αφυδάτωσης είναι το θαμπό, ξηρό δέρμα, τα σκούρα κίτρινα ούρα, η ζάλη, οι πονοκέφαλοι και οι κράμπες.

Πηγή: mindbodygreen.com

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Καρυδόπιτα από την Ιωάννα Μόσχου

Taste and Hospitality

Αντρικό σπορ το ψήσιμο στα κάρβουνα…και μας δείχνουν το “δρόμο”

Black & White σφηνάκια με Kahlua και Cointreau!

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!