Εφοδιαστική Αλυσίδα Πρόσωπα

Έφυγε από τη ζωή ο Ρένος Ανδρέου…Tο ’97 έφερε την McDonald’s στην Κύπρο

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο γενικός διευθυντής της McDonald’s Κύπρου Ρένος Ανδρέου, με την είδηση του θανάτου του να σκορπά μεγάλη θλίψη στον επιχειρηματικό, και όχι μόνο, κόσμο της Κύπρου.  

Γεννημένος στο χωριό Αγγλισίδες της επαρχίας Λάρνακας, ο Ρένος Ανδρέου μετέβη το 1976 για σπουδές στην Αγγλία, τις οποίες εγκατέλειψε για να εισέλθει στον τομέα των εστιατορίων του Birmingham. Στο μεσοδιάστημα παντρεύτηκε και απέκτησε δυο παιδιά. Το 1981 μετακόμισε σε ιδιόκτητο εστιατόριο στο Coventry και σύντομα άνοιξε και δεύτερο.

Το 1992 ήταν η χρονιά της μεγάλης απόφασης για επιστροφή στην Κύπρο, όπου τέσσερα χρόνια μετά ίδρυσαν, μαζί με τον αδελφό του Μιχάλη, τη Family Restaurants Andreou. Την εταιρεία, που το 1997 έφερε στην κυπριακή αγορά τα McDonald’s, μετά από αδειοδότηση την οποία εξασφάλισε ο Μιχάλης.   

Ο Ρένος Ανδρέου διακρινόταν για τα αλτρουιστικά του αισθήματα, αλλά και για την αγάπη του για προσφορά, η οποία κατέστησε την εταιρεία του από τις ηγέτιδες στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω και του φιλανθρωπικού ιδρύματος της McDonald’s, RMHC.

Ξεχώριζε για την εντιμότητα, την προσήνεια, το πάθος του για τη δουλειά και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, οι οποίοι αντάμειβαν και ανταμείβουν καθημερινώς την McDonald’s Κύπρου με την επιλογή των εστιατορίων της.

Είχε ενεργό ανάμειξη και στα αθλητικά δρώμενα του τόπου, έχοντας διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ΑΕΚ Λαρνάκας, του οποίου ήταν διαχρονικός υποστηρικτής και χορηγός του.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό αεροπλάνο ολοκλήρωσε την πρώτη του πτήση (BINTEO)

Taste and Hospitality

Henri Jayer και οι θρυλικές του Βουργουνδίες

Taste and Hospitality

Η Heineken ανακοινώνει την παγκόσμια κυκλοφορία του Desperados Virgin 0,0%

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!