Παρουσίαση Φιλοξενία

Επισκοπή: Τα…Μετέωρα της Κύπρου ανακαινίσθηκαν

Το έργο της ανάπλαση της περιοχής των βράχων στην κοινότητα Επισκοπή της Πάφου, γνωστών ως «Μετέωρα της Κύπρου», ολοκληρώθηκε και ήδη η περιοχή μετατρέπεται σε δημοφιλή χώρο εκδρομέων από άλλες περιοχές της Κύπρου, αλλά και οργανωμένων συνόλων που πραγματοποιούν περιηγήσεις στην επαρχία σε περιόδους που οι επιδημιολογικές αποφάσεις επιτρέπουν κάτι τέτοιο.

Δεκατέσσερα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Πάφου, δεσπόζει στο μικρό χωριό της Επισκοπής, ο περίφημος βράχος του χωριού. Με ύψος 70 μέτρα και μήκος 250 μ., έχει χαρακτηριστεί ως τα «Μετέωρα της Κύπρου», αφού πρόκειται για τον μεγαλύτερο μονόλιθο όγκο της Κύπρου.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν κοινοτικοί παράγοντες της Επισκοπής, που ανέφεραν ότι κυρίως επισκέπτες ειδικών ενδιαφερόντων, όπως πεζοπόροι, ποδηλάτες και ορειβάτες, έχουν ήδη εντάξει την περιοχή του βράχου στο μόνιμο καλεντάρι των επισκέψεων τους.

Το έργο διήρκεσε 10 μήνες και το κόστος ήταν 259 χιλιάδες ευρώ. Μιλώντας στον «Φ» η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, τόνισε ότι η ανάπλαση που έγινε βελτίωσε το χώρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κοινοτικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες, ενώ παράλληλα προβάλλει το φυσικό αυτό μνημείο.

ANT1.com.cy | Τα «Μετέωρα» της Κύπρου που βρίσκονται στην Επισκοπή [ΦΩΤΟΣ]

Ο φημισμένος βράχος της Επισκοπής προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, σε περιόδους κανονικότητας, που εντυπωσιάζονται από την επιβλητικότητα του και την θέα που κόβει την ανάσα. Παράλληλα, αποτελεί ένα μοναδικό οικοσύστημα με προστατευόμενα είδη πανίδας της Κύπρου, για αυτό και αποτελεί επιπλέον σημείο αναφοράς περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Έχει και η Κύπρος τα δικά της… Μετέωρα

Οι μαρτυρίες και οι ιστορίες γύρω από τον βράχο είναι πολλές και συγκεχυμένες. Κάποιοι τον θυμούνται ήδη από το 1953, όταν έγινε ο μεγάλος σεισμός της Πάφου, όπου μεγάλο τμήμα του βράχου έπεσε και έκτοτε έμεινε ο μισός. Οι κάτοικοι του χωριού, ανέβαιναν στον βράχο για να ανάψουν ένα κεράκι στο εκκλησάκι του Αγίου Ιλαρίωνα….

Ολοκληρώθηκε το έργο της ανάπλασης των 'Μετέωρων της Επισκοπής' | Cyprus  Times

Της Ντόρας Χριστοδούλου/tasteandhospitality

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Serial Griller Bar & Grill: Η Αμερικάνικη κουλτούρα σ’ ένα πιάτο

Ιδανική μέρα για να υψώσετε τα ποτήρια σας και να απολαύσετε…τη βότκα

Taste and Hospitality

Αμμόχωστος:« Όταν ο χρόνος πάγωσε» 3000 επιχειρήσεις και 6164 κλίνες (Βίντεο/Εικόνες)

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!