Νέα Νεα της Αγορας

Oύτε νερό να πιουν δεν βρίσκουν οι επισκέπτες στο Κούριο

Τριτοκοσμική χώρα θυμίζει η Κύπρος όσον αφορά τις διευκολύνσεις σε κάποιους αρχαιολογικούς χώρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται και για συναυλίες ή θεατρικές προστάσεις ή και άλλες εκδηλώσεις, αν αναλογιστεί κανείς, ότι επειδή δεν υπάρχει καν νερό, κάποιοι επισκέπτες μένουν διψασμένοι στον καύσωνα της εποχής ενώ άλλοι, μη έχοντας άλλη επιλογή, πίνουν νερό από τον νιπτήρα.

Ύστερα από σχετικά παράπονα που έφτασαν στην εφημερίδα, επικοινωνήσαμε με το Τμήμα Αρχαιοτήτων (στο οποίο υπάγεται το αρχαίο θέατρο του Κουρίου, όπου το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις) και ζητήσαμε να μιλήσουμε με τη διευθύντρια του Τμήματος η οποία ωστόσο δεν επικοινώνησε με τον «Φ», ούτε και ανέθεσε σε εκπρόσωπο του Τμήματος να μας ενημερώσει.

Το εξωφρενικό με την υπόθεση, είναι ότι ο κόσμος μένει διψασμένος για τον απλούστατο λόγο ότι το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει διαφορές με τον ιδιώτη διαχειριστή του κυλικείου, κάτι το οποίο οδήγησε στην αναστολή της λειτουργίας του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τουρίστες ή ακόμη και άτομα τα οποία προέρχονται από άλλες επαρχίες να φτάνουν στο Κούριο θεωρώντας αυτονόητο ότι θα υπάρχει ένας χώρος στον οποίο να μπορούν να προμηθευτούν έστω και νερό. Ωστόσο, διαπιστώνουν μετ’ εκπλήξεως πως το νερό δεν αποτελεί απλώς πολυτέλεια αλλά είναι και ανύπαρκτο. Αναγνώστες του «Φ» διερωτήθηκαν δε, ποια εικόνα εκπέμπει η Κύπρος με τέτοια δεδομένα.

Τι συμβαίνει όμως στο Κούριο; Στην είσοδο του Κουρίου (πλησίον του χώρου στάθμευσης) υπάρχει κέντρο επισκεπτών, όπου υπάρχει και έκδοση εισιτηρίων, τουαλέτες, πωλητήριο αντικειμένων του Τμήματος Αρχαιοτήτων ενώ σε τμήμα του κτηρίου υπάρχει ένας χώρος με μηχανές (δέχονται χρήματα) τις οποίες  διαχειρίζεται ιδιώτης κατόπιν προσφορών. Στο χώρο αυτό πωλείται νερό, σνακ κ.λπ. Ωστόσο, ανέκυψε διαφωνία όταν κάποιοι έσπασαν τις μηχανές (τις οποίες διαχειρίζεται ο ίδιος ιδιώτης) σε αρχαιολογικό χώρο στην Πάφο, οπόταν αυτός ανέστειλε τη λειτουργία και των δύο περιπτέρων. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το Τμήμα Αρχαιοτήτων ισχυρίζεται ότι το συμβόλαιο που υπεγράφη με τον ιδιώτη προνοεί ρητά ότι σε περίπτωση  ζημιάς το Τμήμα δεν επωμίζεται το κόστος.

Βεβαίως, οι επισκέπτες των δύο αρχαιολογικών χώρων δεν ευθύνονται ούτε και τους ενδιαφέρουν οι διαφορές μεταξύ ιδιώτη και Τμήματος Αρχαιοτήτων, όσο και αν το τελευταίο προσπαθεί να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον.    

 Του Βάσου  Βασιλείου  

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

4 στους 10 Ευρωπαίους αναστέλλουν τα επιχειρηματικά ταξίδια

Taste and Hospitality

Οι πόλεις κλείνουν (;)…αλλά η Πλατεία Ελευθερίας ανοίγει!

Taste and Hospitality

Η χώρα που μπορεί να δώσει λύση στην έλλειψη σιταριού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!