Παρουσίαση Φιλοξενία

Βρήκαμε τα πιο αλλόκοτα ξενοδοχεία από το The Unusual Hotels of the World

Ψάχνεις στο ίντερνετ, χάνεσαι σε έναν ωκεανό από επιλογές, με πολύ κόπο βρίσκεις αυτό που θέλεις, το κλείνεις online. Κι όταν, τελικά, φτάσεις στο ξενοδοχείο -ή το AirBnB- της επιλογής σου αντιλαμβάνεσαι πώς για άλλη μία φορά θα ζήσεις σχεδόν την ίδια επαναλαμβανόμενη εμπειρία. Κάπως κουραστική εμπειρία.

Αν είσαι από εκείνους που έχουν βαρεθεί αυτή την κατάσταση, το The Unusual Hotels of the World έχει καταρτίσει μία λίστα με 312 καταλύματα που ξεχωρίζουν με την αλλόκοτη εμφάνισή τους. Παρακάτω ακολουθεί μία επιλογή από μερικά ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν σε σχήμα, σε στυλ, σε διακόσμηση αλλά και στην αλλόκοτη εμπειρία που προσφέρουν τελικά.

Clown Motel (HΠΑ)

This Haunted Roadside Motel in Nevada Is Filled With Over 2,000 Clowns

Τοποθετημένο στην έρημο της Νεβάδα, αποτελεί το ιδανικό σκηνικό για όσους είδαν το It του Stephen King σαν κωμωδία. Για όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό της Γης αποτελεί έναν ναό του τρόμου, γιατί ποιος θέλει να κοιμάται με εκατοντάδες παρανοημένους κλόουν να τον παρακολουθούν; Επίσης, σαν να μην έφτανε αυτό, το θρίλερ σκηνικό ολοκληρώνεται με την παρουσία νεκροταφείου σε πολύ κοντινή απόσταση, όπου βρίσκονται θαμμένοι περισσότεροι από 300 άνθρωποι που πέθαναν από πανούκλα στις αρχές του 20ου αιώνα.

Sala Silvermine (Σουηδία)

AMAZING HOTELS: Sala Silvermine, Sweden

Είσαι κλειστοφοβικός; Το συγκεκριμένο κατάλυμα στις εσχατιές της Σκανδιναβίας δεν είναι για σένα. Παρότι διαθέτει όλα τις ανέσεις μίας super lux σουίτας, διεκδικεί μία περίεργη πρωτιά: βρίσκεται πιο βαθιά από κάθε άλλο ξενοδοχείο της Γης. Επί της ουσίας τα παλιά λατομεία αργύρου της περιοχής έχουν μετατραπεί σε πεντάστερα δωμάτια για τους πολύ τολμηρούς. Όμως ακόμα κι αυτοί, ίσως δυσανασχετήσουν όταν θα χρειαστεί να ανέβουν περισσότερα από 50 μέτρα για να κάνουν ένα ντους. Η σουίτα περιλαμβάνει τουαλέτα αλλά δεν περιλαμβάνει ντουζιέρα.

Cube House (Ολλανδία)

Cube House - Wikidata

Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα στο κέντρο του Rotterdam και μία βασική ατραξιόν της πόλης. Σχεδιασμένα το 1984 από τον αρχιτέκτονα Piet Blom, τα σπίτια αυτά είναι κυριολεκτικά τέλειοι κύβοι που τοποθετήθηκαν σε γωνία 45 μοιρών -με τις αντίστοιχες δυσκολίες που φέρνει κάτι τέτοιο στην επίπλωση. Σε κάθε περίπτωση, αν κάποιος καταφέρει να μείνει σε κάποιο από αυτά, γιατί λόγω μεγάλης ζήτησης δεν είναι τόσο απλό, θα έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα γεωμετρική ιστορία να πει γυρνώντας από το ταξίδι του.

Palacio Del Sal (Βολιβία)

Hotel Palacio del Sal - Picture of Hotel Palacio de Sal, Uyuni - Tripadvisor

Το Salar De Uyuni απλώνεται σε περισσότερα από 12 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα αποτελώντας ένα από πιο διάσημα αλατωρυχεία του κόσμου. Το αλάτι της περιοχής καθρεφτίζεται με τόσο περίεργο τρόπο που δημιουργεί κάτι σαν οπτική παραίσθηση στους επισκέπτες. Το εν λόγω ξενοδοχείο από την άλλη, παρότι φαίνεται καθόλα συνηθισμένο, δεν είναι. Και παρότι θα ακουστεί σαν ψέμα, είναι αληθινό: έχει φτιαχτεί από αλάτι, προσαρμοζόμενο πλήρως στις απαιτήσεις του τοπίου, ενώ απαγορεύεται σε όσους μείνουν στα δωμάτια να γλείψουν τους τοίχους.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Aυτό είναι ο νέος ΓΔ του ΠΑΣΥΞΕ

Taste and Hospitality

Η εξωτική ομορφιά του Μπέλλα Πάϊς από ψηλά – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πιο γνωστός δρόμος της Λευκωσίας, «ζωντάνεψε» το ’47 με το άνοιγμα ενός καμπαρέ

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!