Νέα Νεα της Αγορας

Χάος στο Λατσί τα Σαββατοκύριακα – Τα “βάζουν” με την Αρχή Λιμένων

Χάος επικρατεί στο Λατσί τα Σαββατοκύριακα και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με την Αρχή Λιμένων που διαχειρίζεται τον λιμενίσκο να είναι ουσιαστικά απούσα και να περιορίζεται μόνον στην είσπραξη τελών.


Εξοργισμένοι με την Αρχή Λιμένων είναι οι ιδιοκτήτες σκαφών στο Λατσί, σύμφωνα με τον “Άδεσμευτο”, οι οποία μάλιστα το περασμένο Σάββατο εξέφρασαν την διαμαρτυρία τους, κλείνοντας συμβολικά τον δρόμο στο ύψος του κέντρου Ψαρόπουλος, που είναι και η δίοδος για την ανατολική πύλη του λιμενίσκου.
Εκ μέρους των διαμαρτυρόμενων ιδιοκτήτων σκαφών ο Αντωνάκης Μιχαηλίδης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την στάση της Αρχής Λιμένων, η οποία τοποθέτησε μπάρα στην ανατολική είσοδο του λιμανιού αφήνοντας ελεύθερη μόνον την δυτική πρόσβαση για καθέλκυση σκαφών η οποία όμως είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη.
Στο ίδιο σημείο δηλαδή την δυτική πρόσβαση δημιουργείται επίσης σοβαρό πρόβλημα με την ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων τα οποία πολλές φορές εμποδίζουν την πρόσβαση οχημάτων με τρέιλερ για την καθέλκυση σκαφών.


Ο κ. Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και οι ερασιτέχνες ψαράδες δεν θα είχαν αντίρρηση να επιβάλλεται κάποιο τέλος για την χρήση του λιμενίσκου όμως πρόσθεσε αυτό προϋποθέτει διαβούλευση και όχι ετσιθελικές ενέργειες. Απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο της Πόλης Χρυσοχούς ζήτησε την παρέμβαση του ώστε τουλάχιστον αυτό το τριήμερο να ανοίξει και η ανατολική είσοδος του λιμανιού.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή ανέφερε ότι το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της απόφασης της Αρχής Λιμένων για ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο από το λιμανάκι και την ανεξέλεγκτη στάθμευση οχημάτων πέριξ των εισόδων.

Ο Δήμος είπε ο κ. Παπαχριστοφή, δεν αντιτίθεται στην ελεγχόμενη πρόσβαση, πλην όμως όπως είπε η Αρχή Λιμένων οφείλει να έχει σε 24ωρη βάση υπαλλήλους ώστε να επιτηρείται ο χώρος.
Για το αίτημα των ιδιοκτητών ο Δήμαρχος της Πόλης Χρυσοχούς υποσχέθηκε ότι θα προβεί σε σχετικά διαβήματα προς την Αρχή Λιμένων.


Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Λατσί παρουσιάζονται ανάλογα προβλήματα. Χρόνια τώρα η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, όχι μόνον στο λιμενικό χώρο με τα σκάφη αναψυχής, τις ψαρόβαρκες των επαγγελματιών, τα σκάφη που κάνουν κρουαζιέρες, τα τζετ σκι και τα σκάφη των ερασιτεχνών. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα τους καλοκαιρινούς μήνες επικρατεί χάος και ο καθένας κάνει ότι θέλει.

Η Αρχή Λιμένων είναι ουσιαστικά απούσα και περιορίζεται μόνον στην είσπραξη των τελών.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Κούσιος: «Είναι δυνατό…να πούμε στον κόσμο μείνε να πεθάνεις της πείνας;»

Ο CEO της McDonald’s έλαβε «μισθό» $10,8 εκ. το 2020

Taste and Hospitality

Τα κρούσματα σε υπεραγορές ενδέχεται να βάλουν το Δήμο Έγκωμης, “υπό παρακολούθηση”

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!