Νέα Νεα της Αγορας

Πλάτρες: Ξεκίνησαν εργασίες για ανέγερση ξενοδοχείου χωρίς άδειες

Χωρίς τις απαιτούμενες άδειες έχουν ξεκινήσει χωματουργικές και άλλες εργασίες για την ανέγερση ξενοδοχείου στις Πλάτρες, με ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξής του να χωροθετείται εντός ζώνης προστασίας και να εφάπτεται της περιοχής σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Κύπρου, του καταρράκτη Μυλλομέρη.

Σημειώνεται επίσης ότι μόλις πρόσφατα έχει κατατεθεί η περιβαλλοντική μελέτη και η δημόσια διαβούλευσή της δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, γεγονός που προαπαιτείται για την έκδοση της άδειας ανέγερσης τού εν λόγω ξενοδοχείου.

Παράλληλα, το Τμήμα Περιβάλλοντος δεν έχει δώσει ακόμη τη σχετική γνωμάτευσή του και ως εκ τούτου δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη πολεοδομική άδεια.

Σε σχετική γραπτή δήλωση της επικεφαλής του Γραφείου Περιβάλλοντος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Χριστίνας Νικολάου, τονίζεται ότι η μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον που έχει κατατεθεί στο Τμήμα Περιβάλλοντος σχετικά με την ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή των Πλατρών δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά τόσο ως προς τη χωροθέτησή του και κυρίως ως προς τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που θα έχει μία τέτοιου είδους ανάπτυξη.

Προσθέτει πως η ανάπτυξη χωροθετείται μεν εν μέρει σε οικιστική ζώνη, αλλά μεγάλο μέρος της βρίσκεται εντός ζώνης προστασίας και εφάπτεται της περιοχής του καταρράκτη Μυλλομέρη.

Η Χ. Νικολάου υπογραμμίζει ότι η μελέτη ως τέτοια παρουσιάζει κενά, τόσο ως προς την καταγραφή του αντίκτυπου στο οικοσύστημα όσο και προς στις επιπτώσεις που πολύ πιθανόν να έχει στη ζώνη προστασίας του φράγματος του Κούρρη.

Επιπλέον, προσθέτει ότι πολλές εργασίες έχουν ξεκινήσει και προχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και της διαδικασίας ελέγχου της Μελέτης Εκτίμησης των επιπτώσεων από το αρμόδιο τμήμα και την αντίστοιχη επιτροπή.

Κωστή Πιτσιλλούδη

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

TUI: Θα “ξεπουλήσουν” τα ελληνικά νησιά το καλοκαίρι – Τεράστια ζήτηση για την Κρήτη

Taste and Hospitality

Tα χαμένα έσοδα για τον παγκόσμιο τουρισμό – Είναι πολλά τα δις

Γνωστός ράπερ διαφημίζει σουβλατζίδικο στις ΗΠΑ (BINTEO)

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!