Διοίκηση Τάσεις

«Revenge travel» έγινε τελικά τάση

To  «revenge travel» δηλαδή το «ταξίδι εκδίκησης» είναι η τάση πολλών ταξιδιωτών που θα αλλάξει όπως φαίνεται το σκηνικό του τουρισμού παγκοσμίως. Το «ταξίδι εκδίκησης», σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μια τάση που έφερε η πανδημία, αφού πολλοί τουρίστες χρειάστηκαν τον τελευταίο χρόνο να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν όχι μόνο ταξίδια σημαντικά ή ταξίδια εμπειρίας αλλά και μικρές αποδράσεις, διήμερα και τριήμερα. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που φέτος, όπως αναφέρει το ελληνικό Madame figaro, όταν δηλαδή η κατάσταση θα είναι απόλυτα ασφαλής- θα οργανώσουν επιπλέον ταξίδια από αυτά που συνήθιζαν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για ταξίδια. Τα ταξίδια εκδίκηση, με άλλα λόγια, θα εκδικηθούν την covid-19 που μας στέρησε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την καθημερινότητά μας όπως εμείς θέλουμε.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα αμερικάνικα ταξιδιωτικά γραφεία αναφέρουν το revenge travel ως το νέο καυτό όρο στον τουρισμό που εξηγεί αυτό ακριβώς που έλεγαν οι ταξιδιώτες από τότε που ξεκίνησε η πανδημία” εννοώντας ότι δεν θα μπορούμε πια “να παίρνουμε ως δεδομένο ότι πάντα θα υπάρχει μια πτήση αύριο και ότι τα σύνορα θα είναι πάντα ανοιχτά. Θα επανορθώσουμε για τον χαμένο χρόνο και τις χαμένες εμπειρίες παίρνοντας εκδίκηση”.

Πώς θα αξιοποιήσουν οι τουρίστες το revenge travel;

https://www.instagram.com/p/COmKvdllUW8/?utm_source=ig_embed

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι ταξιδιώτες θα θελήσουν να συναντήσουν συγγενείς και φίλους αλλά και να χαλαρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε εξωτερικούς χώρους. Μέχρι η κατάσταση να θεωρηθεί απόλυτα ασφαλής και ο αριθμός των εμβολιασμένων να φτάσει στα επιθυμητά νούμερα, πολλοί θα προτιμήσουν να ταξιδέψουν εντός της χώρας τους, αλλά σε παραθαλάσσιους προορισμούς. Πριν επιλέξουν έναν μακρινό προορισμό, όπου θα μπορέσουν να έχουν πολλές νέες εμπειρίες, όσοι κάνουν ‘ταξίδια εκδίκησης’ θα επιλέξουν κοντινούς προορισμούς και θα κάνουν περισσότερα ταξίδια για να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο και να ξεκουραστούν μετά την καραντίνα.

Τι αναζητούν οι τουρίστες από τα ‘ταξίδια εκδίκησης’

Οι τουρίστες μετά από ένα χρόνο περιορισμών αναζητήτουν εκτός από ξεκούραση και πολυτέλεια. Οι περισσότεροι θα είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν περισσότερα, εφόσον για παραπάνω από ένα χρόνο δεν έκαναν διακοπές, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να διαλέξουν ένα πιο ακριβό ξενοδοχείο ή να ξοδέψουν περισσότερα σε φαγητό και διασκέδαση.

https://www.instagram.com/p/CKVCcvWFnH-/?utm_source=ig_embed

Το hastag #revengetravel πάντως ήδη δείχνει μια τάση που δημιουργείται, με πολλούς να ανυπομονούν να βρεθούν στους πιο όμορφους και χαλαρωτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τουρισμός: Πώς θα επιλέγουν οι ταξιδιώτες προορισμό διακοπών στο μέλλον – Έκρηξη των workations

Taste and Hospitality

ΣΕΦ: Ένα αφήγημα για εκείνους που περνούν ώρες στην κουζίνα…

Taste and Hospitality

Με νόμο ανυψούμενα κρεβάτια στα ξενοδοχεία, ώστε να διευκολύνεται το έργο των καμαριέρων

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!