Άποψη Νεα της Αγορας

Οι ξενοδόχοι με τα «ηρεμιστικά» και η κυπριακή version «TripAdvisor» καλοκαίρι 2021

Εδώ και καιρό «τρώγομαι με τα ρούχα μου» και είπα τελικά ας το πάρω «χαλαρά» κι ας το πάρει και το ποτάμι. Όταν αυτούς δεν τους καίγεται καρφάκι πώς περνάμε είπα και εγώ η «αφελής» να γίνω η κυπριακή Version tripadvisor.  Περιμένεις σαν τρελή να έρθει η ώρα των διακοπών ή έστω μιας διανυκτέρευσης σ’ ένα τουριστικό κατάλυμα, τα έχεις τακτοποιήσει όλα, βαλίτσες, σακίδια, μαγιό, κλπ, περνάς χάλια εκεί που έχεις πάει και  μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισες να φύγεις από το σπίτι.

Η τέλεια φιλοξενία για τους πελάτες σας, θα έπρεπε να αρχίζει πρώτα με την προσαρμογή των νέων δεδομένων της κατάστασης που επικρατεί ειδικά φέτος το καλοκαίρι. Χειρότερο και από το «κλείδωμα», τα μέτρα. Κάθε μέρα ακούς άλλα «εκτελείς» άλλα. Οι ξενοδόχοι με τα «ηρεμιστικά» να τρέχουν καθημερινά να αλλάξουν την λειτουργία των καταλυμάτων τους. Αυτό συνεπάγεται με πιο χαμηλής ποιότητας εξυπηρέτηση για να μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Άρα οι πρώτοι που έπρεπε να μπουν στην ατζέντα της κυβέρνησης ήταν αυτοί που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας του τόπου. ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Απαράδεκτο…

  • Ακόμα και τα πιο υπερπολυτελή ξενοδοχεία δεν μπορούν να αποφύγουν τα παράπονα στην εξυπηρέτηση πελατών, έστω και αν έχουν γραφτεί δίκαιες κριτικές. Η σωστή συμπεριφορά στη ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι το πιο σημαντικό. Εκπαιδευμένο προσωπικό μετρημένο στα δάκτυλα, οι ξένοι έχουν φύγει για άλλες χώρες και οι Κύπριοι ζητάνε υπέρογκα ποσά ή δεν θέλουν να εργαστούν με τις συνθήκες «ασανσέρ» που επικρατούν. Να σου παίρνουν τις βαλίτσες και να σου λένε τα παράπονα που έχουν από τον εργοδότη τους, ένα βήμα πριν μπεις στο δωμάτιο…Ξενέρωμα!
  • Η σπονδυλική στήλη για τη σωστή λειτουργεία ενός  καταλύματος είναι το σωστό πλάνο. Οι διπλές κρατήσεις είναι ένα κακό αλλά συχνό κομμάτι αυτού του καλοκαιριού. Έχετε έναν πελάτη στη ρεσεψιόν σας, και δεν έχετε διαθέσιμο δωμάτιο για αυτόν…Seriously;
  • Να είστε «γενναιόδωροι» όταν το  λάθος δεν είναι δικό μας. Έχουμε έρθει για να απολαύσουμε τις διακοπές μας. Αν το ξενοδοχείο σας είναι φουλ – κλείστε του δωμάτιο σε ένα κοντινό κατάλυμα, μέχρι τουλάχιστον να αδειάσει κάποιο δωμάτιο σε εσάς.
  • Μην μας στρεσάρεστε, κύριε ρεσεψιονίστ και μην κοιμάστε πίσω από το desk. Απλά ζητήστε άδεια ή φοράτε μαύρα γυαλιά.
  • Πισίνες που μυρίζουν υπερβολικά χλωρίνη και γεμάτες άμμους από την παραλία. Ευθύνη των πελατών και των Pool boys που θα έπρεπε να έχουν τον νου τους.
  1. Βρώμικο δωμάτιο – A/C που δεν λειτουργεί: Ε, ναι αφού φύγεις θα καθαρίσουν και θα αποστειρώσουν το δωμάτιο. Άλλο ένα μέτρο. Το A/C θα σου πουν είναι κεντρικό και τόσο αέρα βγάζει…και δεν «την βγάζεις» ούτε με κρύο ντους!
  2. Αδυναμία πρόσβασης στο Wi-Fi . Όλοι οι επισκέπτες είναι κάτοχοι smartphones ή tablets, θέλουμε πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο- ΔΩΡΕΑΝ, επίσης.  
  3. Καθυστερήσεις κατά το check-in, το σερβίρισμα, για την είσοδο στο spa κ.ά., δυσαρεστούν τους επισκέπτες, ιδιαίτερα όταν παρατηρούν ότι το προσωπικό είναι οκνηρό.  
  4. Μην ανοίξουμε συζήτηση για  την ποιότητα του φαγητού ή τις περιορισμένες επιλογές ή την έλλειψη αυθεντικών πρώτων υλών – πιάτων.  Πιστέψετε με την έχω «βγάλει» με ψωμάκι και βούτυρο!
  5. Ακόμα  μία «άψογη» εμπειρία που μπορεί να «καταστρέψει» τις διακοπές σας μπορεί να προέλθει  από έναν και μόνο αγενή, αδιάφορο ή νωθρό υπάλληλο.
Is it bad to work from home during the holidays? - Quora

Έχουμε παραμυθένια ξενοδοχεία και πολλές χρονιές η χώρας μας έχει συνδεθεί  για τη φιλοξενία, και τα μοναδικά ξενοδοχεία με διακρίσεις . Μην μπαίνετε στο τρυπάκι των μέτρων για να μειώνετε ότι χτίσατε τόσα χρόνια. Τηρήστε τα μέτρα για την ασφάλεια τη δική μας και τη δική σας διακριτικά (εξάλλου όλοι γνωρίζουμε πλέον τα do και don’ts) και έστω κάτι εβδομάδες πριν το κλείσιμο της καλοκαιρινής σεζόν δώστε τον καλύτερο σας εαυτό. Αυτό που χρόνια ξέρετε να προσφέρετε απλόχερα σε κάθε πελάτη σας κάνοντας τον να νοιώθει ξεχωριστός.

Δείτε την πανδημία σαν  πρόκληση για τις επιχειρήσεις σας. Μην εμβαθύνετε το τουριστικό κραχ επειδή κάποιοι έτσι την είδαν και λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς εσάς.

Blocked out ... we always forget about the interminable waits we experience on holidays.

.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Απεβίωσε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Στέλιου σε ηλικία 48 ετών

Taste and Hospitality

Το αστρονομικό ποσό που στοίχισε στην Κύπρο το lockdown

Taste and Hospitality

Μαριούπολη: Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της πόλης

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!