Εφοδιαστική Αλυσίδα Προιόντα

Valia Calda: Μπύρα με Ηπειρώτικο DNA

Με καταβολές από την Ήπειρο η Valia Calda, που στα βλάχικα σημαίνει «ζεστή κοιλάδα», φιλοδοξεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών που «ψάχνονται» μανιωδώς για να απολαύσουν μια ιδιαίτερη μπύρα lager με πλούσιο άρωμα και γεύση.

Δύο πρώην στελέχη πολυεθνικών εταιρειών με πολυετή εμπειρία στους κλάδους της ποτοποιίας και της μπύρας, ο Βαγγέλης Λαγός και ο Νίκος Μπάκας, συνένωσαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους, τα Γιάννενα, για να δημιουργήσουν το δικό τους προϊόν. Την επιχειρηματική προσπάθεια έχει αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία και ήδη η διοίκηση της Valia Calda Brewery βρίσκεται στη διαδικασία παραγωγής ενός νέου κωδικού που αναμένεται να τοποθετηθεί στην αγορά μέχρι το τέλος του έτους.

«Αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε την εμπορική γνώση που είχαμε στην κατηγορία του spirit αλκοόλ, στο κρασί και την μπύρα και να κάνουμε κάτι δικό μας. Επιθυμία μας είναι να βάλουμε το λιθαράκι μας σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται για την αναγνώριση της μικροζυθοποιίας καταθέτοντας μία διαφορετική πρόταση στην κατηγορία lager στην οποία, μέχρι πρότινος, οι μικροζυθοποιοί δεν είχαν παρουσία» τονίζει στο fortunegreece.com, ο Βαγγέλης Λαγός, Συν-ιδρυτής της Valia Calda Brewery.

Οι προσδοκίες είναι υψηλές, όμως η λογική λέει ότι εάν θες να χτίσεις το δίκτυό σου σε στέρεες βάσεις, έχοντας στο πλευρό σου- και όχι απέναντί σου τις μεγάλες πολυεθνικές- πρέπει να κάνεις σωστά μελετημένες κινήσεις. «Πάνε μόλις τέσσερις μήνες που έχουμε ξεκινήσει τη δραστηριότητα μας και τώρα βρίσκουμε τα βήματά μας. Μας απασχολεί το πώς θα στήσουμε το προϊόν στην ευρύτερη περιοχή για να βρισκόμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στον καταναλωτή της Ηπείρου. Έχουμε ήδη παρουσία στη HO.RE.CA και σταδιακά μπαίνουμε και σε άλλα σημεία. Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από το χονδρεμπόριο, το οποίο μας υποδέχθηκε με μεγάλη αγάπη, μας αγκάλιασε και μας βοήθησε παρότι είμαστε μικρό ζυθοποιείο» προσθέτει ο κ. Λαγός.

Για την ιστορία, η  Βάλια Κάλντα είναι η κοιλάδα που βρίσκεται στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου συνδέοντας τα Ιωάννινα με τα Γρεβενά. Οι κάτοικοι της περιοχής της είχαν δώσει το παρατσούκλι “ζεστή κοιλάδα” λόγω του ότι παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις στη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη μπύρα, η οποία ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία κατά τη διαδικασία ζύμωσης, ενώ καταναλώνεται παγωμένη.

«Η Valia Calda, είναι η αυθεντική lager με έντονα αρώματα που θυμίζουν ηπειρωτική ύπαιθρο» καταλήγει ο κ. Λαγός.

Μαρία Ακριβού

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

LORDOS PLASTICS»: Εισέρχεται σε μια καινούργια εποχή

Taste and Hospitality

Wolt: Επέκταση στη λιανική και στην εστίαση ο στρατηγικός σχεδιασμός για το 2022

Taste and Hospitality

Αμπελουργία και παραγωγή Οίνου στην Αρχαία Ελλάδα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!