Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Δεύτερο θύμα της πυρκαγιάς ο Κωνσταντίνος Μίχαλος – Πρ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Νεκρός από ανακοπή στο εργοστάσιό του βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Μίχαλος εντοπίσθηκε από τη σύζυγό του, χωρίς τις αισθήσεις του στο γραφείο του στη βιομηχανική του επιχείρηση στο Κρυονέρι και διακομίσθηκε στο ΚΑΤ. Αρχικά οι διασώστες προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Η μεγάλη αγωνία για την τύχη της επιχείρησής του που κινδύνευε από την πυρκαγιά, σε συνδιασμό με τη σημερινή αναζωπύρωση στο Κρυονέρι που κατακαίει σπίτια από τις 12 το μεσημέρι τον οδήγησαν σε ακόμη μεγαλύτερη αγωνία με τραγικό αποτέλεσμα να μην αντέξει η καρδιά του.

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο θύμα από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960 και ήταν γιος του βιομηχάνου και πολιτικού Χρήστου Μίχαλου. Σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στο πανεπιστήμιο Essex και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα οικονομικών εφαρμογών στο London School of Economics.

Το 1988 ανέλαβε την διοίκηση της οικογενειακής εταιρείας SWAN Α.Ε. Το 1993 εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ και το 2006 πρόεδρός του.

Το 2002 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του Αραβοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και το 2004 αντιπρόεδρός του, ενώ το 2003 εξελέγη πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βορείου Αττικής. Την περίοδο 2004-2005 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Την περίοδο 2005-2006 διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ενώ το 2007 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Το 2008 εξελέγη μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ.

Τον Δεκέμβριο του 2011 επανεξελέγη για τέσσερα έτη πρόεδρος ΕΒΕΑ και τον Μάρτιο του 2012 εξελέγη πρόεδρος της ΚΕΕΕ (Kεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδος).

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Νοέμβριο 2012 έως το Μάϊο 2015, καθώς και μέλος του Δ.Σ. «Αστήρ Παλλάς Ξενοδοχειακή Α.Ε», από τον Ιούνιο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2017. Το 2013 συνίδρυσε την Μίχαλος Κωνσταντίνος & Σία Ι.Κ.Ε. (M Trading Group), της οποίας ήταν συνδιαχειριστής. Ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Louis Hotels: Δεκάρι στα Booking.com Traveller Review Awards

Taste and Hospitality

Οδεύει προς επίλυση η εμπορική διαμάχη μεταξύ της Airbus και της Boeing

Taste and Hospitality

Πέντε κιλά αποτσίγαρα, από καθαρισμό παραλίας και βυθού στην Αγία Νάπα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!