Διεθνή Νέα Νεα της Αγορας

Η Ευρώπη θα κλείσει ξανά τα σύνορά της για τους Αμερικανούς; Το “διπλωματικό σκάκι” μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Ένα από τα ζητήματα που πρόκειται να εξετάσει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε συνάντηση που θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα είναι εάν θα πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος των Αμερικανών στα 27 κράτη-μέλη. Δεδομένου του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα σε πολλά μέρη των ΗΠΑ, εντείνονται οι φήμες ότι η ΕΕ μπορεί να ψηφίσει εκ νέου κλείσιμο των συνόρων της για τους Αμερικανούς.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει μέτρα αργότερα μέσα στην εβδομάδα τη λίστα χωρών για τις οποίες έχουν χαλαρώσει τα μέτρα. Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, η Ένωση μπορεί να ανακαλέσει το ελεύθερο εισόδου που είχε δοθεί σε μερικούς Αμερικανούς από τις αρχές του καλοκαιρού.

Επί του παρόντος, η ΕΕ διατηρεί την ασφαλή λίστα χωρών που περιλαμβάνει 24 περίπου χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ αποτελούν σημαντική αγορά εισερχόμενου τουρισμού για όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Ελλάδα. Μάλιστα, πολλά τουριστικά γραφεία στις ΗΠΑ έχουν μεταφέρει μέρος της προσφοράς τους σε προορισμούς του εσωτερικού, διατηρώντας πλεονεκτική θέση εάν κλείσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Ο πρόεδρος των πωλήσεων ταξιδιών αναψυχής και λειτουργίας υποκαταστήματος ΗΠΑ της Frosch Travel στη Νέα Υόρκη, Marc Kazlauskas, επισημαίνει ότι οι περισσότεροι πελάτες που είχαν κάνει κράτηση για ταξίδια στην Ευρώπη, τα μετέφεραν για το 2022. Ωστόσο, υπάρχει ήδη ζήτηση από πελάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν άμεσα, η οποία αναμένεται να επηρεαστεί εάν κλείσουν τα Ευρωπαϊκά σύνορα και ο κ. Kazlauskas εξέφρασε την ανησυχία του για τις ψυχολογικές επιπτώσεις ενός δυνητικού κλεισίματος.

Στην ΕΕ υπάρχει η αίσθηση αδικίας από τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις των ΗΠΑ, και η Ένωση έκανε τις πρώτες κινήσεις για ταξιδιωτική αποκλιμάκωση υποδεχόμενη Αμερικανούς τουρίστες από τον Ιούνιο. Η απογότευση της Ευρώπης έγκειται στο ότι οι ΗΠΑ έδωσαν το σήμα για αμοιβαιότητα όσον αφορά τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες και στη συνέχεια υπαναχώρησαν.

Η ανησυχία για την παραλλαγή Δέλτα αναφέρθηκε πρόσφατα από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν ως ο λόγος που συνεχίζονται οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, όμως τα ευρήματα της πρώτης παγκόσμιας μεγάλης μελέτης για την αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου J&J κατά των παραλλαγών Δέλτα και Βήτα η οποία δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, θα έπρεπε να βάλουν τέλος στα εμπόδια στα ταξίδια.

Το “διπλωματικό σκάκι” μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ φαίνεται ότι θα σταματήσει μόνο εάν οι ΗΠΑ άρουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για την Ευρώπη και το Ην. Βασίλειο. Εάν δεν το κάνουν, οι Αμερικανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη ίσως να έρθουν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις.

Χριστίνα Λαΐνοπούλου

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τηλεφώνησαν στην Ομάδα Ιχνηλάτησης και ζήτησαν αποζημίωση για χωράφια!

Taste and Hospitality

Πόσο ακριβά θα είναι τα αεροπορικά ταξίδια;

Taste and Hospitality

KEO: Συνέρχεται το ΔΣ της εταιρείας

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!