Εκδηλώσεις Εκδηλώσεις/Σεμινάρια

Χριστουγεννιάτικο χωριό στον Αγρό: Ανοικτή πρόσκληση για χρήση περιπτέρων

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προγραμματίζει την πραγματοποίηση Χριστουγεννιάτικου χωριού μεγάλης εμβέλειας, αντίστοιχου με τα Christmas markets του εξωτερικού, στην Κοινότητα Αγρού, το οποίο θα λειτουργεί από τις 26 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και τις 9 Ιανουαρίου 2022 (καθημερινές 10:00 – 16:00 και Σαββατοκύριακα 11:00 – 21:00).

  1. Στον χώρο του Χριστουγεννιάτικου χωριού θα υπάρχουν ξύλινα περίπτεραγια να διατεθούν σε ενδιαφερόμενους για σχετική χρήση. Δεν απαιτείται η καταβολή αντιτίμου για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης των περιπτέρων στους ενδιαφερόμενους. Τα περίπτερα που θα διατεθούν χωρίζονται
    σε δύο κατηγορίες: α) 15 περίπτερα για φαγητό και ποτό (food & drinks) – με πρόνοια για κουζίνα η οποία θα περιλαμβάνει μικρό ψυγείο, μάτια γκαζιού και νεροχύτη -, και β) 8 περίπτερα για δημιουργικές δραστηριότητες/ καλλιτεχνήματα προς πώληση (arts & crafts). Όλα τα περίπτερα περιλαμβάνουν εσωτερική θερμάστρα.
    Τα έξοδα παροχής και κατανάλωσης ηλεκτρισμού και νερού θα καλύπτονται από το Υφυπουργείο.
    Σημειώνεται ότι ο χώρος της εκδήλωσης θα επιβλέπεται από ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας.
    Οποιεσδήποτε επιπλέον εξοπλισμός του περιπτέρου απαιτείται για την παρασκευή των προϊόντων food & drinks και για την κατασκευή arts & crafts θα πρέπει να εξασφαλιστεί από τους ενδιαφερόμενους.
  2. Τόπος και Προθεσμία Υποβολής Αίτησης
    Η αίτηση για παραχώρηση δικαιώματος χρήσης περιπτέρου στο Χριστουγεννιάτικο χωριό περιέχει τις πληροφορίες/έγγραφα που αναφέρονται στις παραγράφους 5(3) και 6(3) και πρέπει να υποβληθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2021 με
    ευθύνη των αιτητών να επιβεβαιώσουν την παραλαβή.
  3. Εγγύηση
    Ο κάθε ενδιαφερόμενος ο οποίος θα εγκριθεί να του διατεθεί περίπτερο θα πρέπει να καταβάλει εντός 15 ημερών από τη γνωστοποίηση της απόφασης ποσό εγγύησης €500 για περίπτερο food & drinks και €200 για περίπτερο arts &2 crafts, είτε με έμβασμα στο λογαριασμό που αναγράφεται πιο κάτω, είτε με επιταγή. Το ποσό αυτό θα καταβληθεί ως εγγύηση για την πιστή τήρηση των Όρων Χρήσης του Περιπτέρου που καθορίζονται στις παραγράφους 5(2) και 6(2). Η εγγύηση θα επιστρέφεται στον δικαιούχο εφόσον δεν παρατηρηθεί κάποια απόκλιση από τους Όρους Χρήσης, μετά το πέρας του
    Χριστουγεννιάτικου Χωριού.
    CENTRAL BANK OF CYPRUS
    Λογαριασμός: 6001024 – Deputy Ministry of Tourism
    IBAN: CY26 0010 0001 0000 0000 0600 1024
    Δικαιούχος: Κυπριακή Δημοκρατία
    Νόμισμα: Ευρώ
    BIC Code: CBCYCY2N
    Με την κατάθεση θα πρέπει να αναγράφεται στις λεπτομέρειες το όνομα του δικαιούχου και «Χριστουγεννιάτικο Χωριό».
  4. Περίπτερα (food & drinks)
    (1) Δικαίωμα υποβολής αίτησης Δικαίωμα υποβολής αίτησης για την παραχώρηση δικαιώματος χρήσης
    περιπτέρου food & drinks στο Χριστουγεννιάτικο χωριό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι καταχωρημένα ως επιχειρήσεις τροφίμων στο Μητρώο επιχειρήσεων τροφίμων που τηρεί ο Διευθυντής του Τμήματος Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.
    Όροι Χρήσης Περιπτέρου
    Τα πρόσωπα στα οποία θα παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης περιπτέρου food & drinks υποχρεούνται:
    α. Να διατηρούν το περίπτερο ανοικτό και να εξυπηρετούν το κοινό καθ’όλη την περίοδο λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού και σε όλες τις ώρες λειτουργίας του. Σε αντίθετη περίπτωση το Υφυπουργείο
    Τουρισμού διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει το δικαίωμα χρήσης του περιπτέρου, μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση, και να το παραχωρήσει σε άλλο ενδιαφερόμενο.
    β. Να έχουν αναρτημένο στο περίπτερο αλλά και στην ιστοσελίδα του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που θα δημιουργηθεί τον κατάλογο με τα προϊόντα που διαθέτουν στο περίπτερο όπως αυτός υποβλήθηκε με την
    αίτηση τους. Θα διαθέτουν μόνο τα προϊόντα που δήλωσαν στην αίτηση τους. Καμία παρέκκλιση από αυτά δεν είναι αποδεκτή.

    γ. Να στελεχώσουν το περίπτερο τουλάχιστο με τα άτομα που δήλωσαν στην αίτηση τους διασφαλίζοντας άριστο επίπεδο υπηρεσιών προς το κοινό.
    δ. Να διατηρούν το περίπτερο καθαρό, να απομακρύνουν αμέσως άχρηστα υλικά και να το παραδώσουν αμέσως μετά το πέρας της περιόδου λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην κατάσταση
    στην οποία το έχουν παραλάβει χωρίς ζημιές ή φθορές.
    ε. Να τηρούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας COVID-19
    στ. Να προβάλλουν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους
    ζ. Να μεριμνούν για την πιστή εφαρμογή των απαιτήσεων για την υγιεινή των τροφίμων που προβλέπονται από τα Κεφάλαια ΙΙΙ, IV, και VIII τοατος χρήσης.

    Όροι Χρήσης Περιπτέρου
    Τα πρόσωπα στα οποία θα παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης περιπτέρου arts & crafts υποχρεούνται:
    α. Να διατηρούν το περίπτερο ανοικτό και να εξυπηρετούν το κοινό καθ’όλη την περίοδο που έχουν δηλώσει στην αίτηση τους και σε όλες τιςώρες λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου χωριού. Σε αντίθετη περίπτωση το Υφυπουργείο Τουρισμού διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει το δικαίωμα χρήσης του
    περιπτέρου, μονομερώς και χωρίς προειδοποίηση και να το παραχωρήσει σε άλλο ενδιαφερόμενο.

    β. Να έχουν αναρτημένο στο περίπτερο αλλά και στην ιστοσελίδα του
    Χριστουγεννιάτικου Χωριού που θα δημιουργηθεί τον κατάλογο με τα προϊόντα που διαθέτουν στο περίπτερο όπως αυτός υποβλήθηκε με την αίτηση τους. Θα διαθέτει μόνο τα προϊόντα που δήλωσαν στην αίτηση τους.
    Καμία παρέκκλιση από αυτά δεν είναι αποδεκτή.
    γ. Να στελεχώσουν το περίπτερο τουλάχιστο με τα άτομα πουδήλωσανστην αίτηση τους διασφαλίζοντας άριστο επίπεδο υπηρεσιών προς το κοινό.
    δ. Να διατηρούν το περίπτερο καθαρό, να απομακρύνουν αμέσως άχρηστα υλικά και να το παραδώσουν αμέσως μετά το πέρας της περιόδου λειτουργίας του Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην κατάσταση στην οποία το έχουν παραλάβει χωρίς ζημιές ή φθορές.
    ε. Να τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της πανδημίας
    στ. Να προβάλλουν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής τους
    Για περισσότερη πληροφόρηση και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με ις αρμόδιες λειτουργούς στο Υφυπουργείο Toυρισμού: κα Μαρία Σωκράτους (τηλ. 22-691290, [email protected]) ή και με την κα Ανθή Γαβριηλίδου (τηλ. 22-691309, [email protected])

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πάφου για τα Χριστούγεννα

Taste and Hospitality

Νικητής Διαγωνισμού: Σας πάμε στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής!

Taste and Hospitality

Λεμεσός: Ξεκινάει απόψε η Γιορτή του Κρασιού! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!