Πρόσωπα Φιλοξενία

Εφυγε από τη ζωή ο Κώστας Μαντωνανάκης του Elounda Beach

Έφυγε από τη ζωή, στα 95 του χρόνια ο κρητικός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Elounda Beach Κώστας Μαντωνανάκης ο οποίος υπήρξε από τους θεμελιωτές του πολυτελούς τουρισμού.

Ξεκινώντας από ένα μικρό εμπορικό κατάστημα στο Ηράκλειο, ο Μαντωνανάκης έφθασε να φιλοξενεί στα ξενοδοχεία του, παγκόσμιους ηγέτες, πολιτικούς, σταρ, ηθοποιούς, αθλητές, δημιουργώντας ένα brand name, που δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ευτύχησε να δει δύο παιδιά, την Άννα και τον Παντελή και δύο εγγόνια, ένα από τα οποία φέρει και το όνομά του.

Οραματιστής και υπέρμαχος της ποιότητας ο Κώστας Μαντωνανάκης - ΠΑΤΡΙΣ

Η αυτοκρατορία των πολυτελών resort

Ο Κώστας Μαντωνανάκης ξεκίνησε από το εμβληματικό Elounda Beach για να χτίσει την αυτοκρατορία των πολυτελών ξενοδοχείων του, την οποία συνέχισαν και μεγάλωσαν τα παιδιά του.

Άλλαξε ριζικά το πρόσωπο του τουρισμού στην Ελλάδα και θεωρείται πρωτοπόρος και οραματιστής του luxury τουρισμού που ξεκίνησε από την Κρήτη και στη συνέχεια δημιούργησε και σε άλλες τουριστικές περιοχές.

Ξεκινώντας στις αρχές του ‘70 με τα παγκοσμίως γνωστά και πολυβραβευμένα Elounda Beach και Elounda Bay, έφερε έναν νέο αέρα στον ελληνικό τουρισμό, προσελκύοντας για πρώτη φορά στη χώρα προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης.

Πέθανε ο Κρητικός ξενοδόχος, «δημιουργός» Elounda Beach, Κώστας Μαντωνανάκης

Το 1987 απέκτησε το 100% του ιστορικού Elounda Beach, ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία μαζικού τουρισμού στην Κρήτη. Στη συνέχεια, επέκτεινε τη δραστηριοποίησή του  με την ίδρυση της εταιρείας Helios Hotels and Resorts, η οποία διαθέτει σήμερα στο χαρτοφυλάκιό της μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία της χώρας, όπως το Grand Resort Lagonissi, το Elounda Bay Palace και το Nafplia Palace Hotels and Villas.

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Χρυσαίμιλη Ψηλογένη: Έντονη αβεβαιότητα, δύσκολη χρονιά το 2023

Taste and Hospitality

«Κλειδώνει» η πόλη, αλλά ξέρουν ότι: «Η υπομονή είναι η τέχνη της ελπίδας»

Κι όμως δεν είναι το Τρόοδος και ο Πενταδάκτυλος οι μεγαλύτερες οροσειρές της Κύπρου

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!