Νέα Νεα της Αγορας

Κακές υγειονομικές συνθήκες σε πολλά ξενοδοχεία της Κύπρου

Αυξημένα παράπονα δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών, για τις υγειονομικές συνθήκες σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, καθώς και για μη τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Μάριο Δρουσιώτη.

Οι  συνάδελφοι στο Cyprus Times, επιβεβαιώνουν τα όσα μεταφέραμε από τις αρχές του καλοκαιριού για την ακαταστασία κυριολεκτικά και μεταφορικά που υπάρχει σε πολλά ξενοδοχεία.

Τα παράπονα φέτος κατά ξενοδοχείων είναι πολύ περισσότερα σε σύγκριση με άλλες χρονιές, καθώς πολίτες διαμαρτύρονται για ακαθαρσίες στα δωμάτια και κακές υγειονομικές συνθήκες.

«Δυστυχώς λαμβάνουμε αρκετά παράπονα από καταναλωτές που είναι αγανακτισμένοι με συγκεκριμένα ξενοδοχεία φέτος. Οι αναφορές που έχουμε αφορούν, ακάθαρτα δωμάτια, μη τήρηση μέτρων προστασίας και υγιεινής» τονίζει.

Κάποιοι πολίτες σύμφωνα με τις καταγγελίες, ισχυρίζονται ότι αναγκάστηκαν οι ίδιοι σε κάποιες περιπτώσεις να απομακρύνουν σκουπίδια από τα δωμάτια, ενώ δεν τους έγινε καθαριότητα και αλλαγή στα σεντόνια για μία βδομάδα.

Ερωτηθείς ο κ. Δρουσιώτης που οφείλεται αυτή η αύξηση παραπόνων φέτος, υπογράμμισε ότι αν και δεν υπάρχει λογική εξήγηση, θεωρεί ότι ίσως κάποιοι έβαλαν σε δεύτερη μοίρα τις υγειονομικές συνθήκες, καθώς δουλεύουν και με μειωμένο προσωπικό. Γεγονός, που χαρακτήρισε ως απαράδεκτο.

Πρόβλημα και στις διαδικτυακές κρατήσεις…

Την ίδια ώρα όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών, φέτος αυξημένα ήταν τα παράπονα πολιτών και για διαδικτυακές κρατήσεις που έκαναν πολίτες σε ξενοδοχειακές μονάδες.

«Μας ανέφεραν πολίτες ότι σε κάποιες περιπτώσεις έκαναν ακυρώσεις μέσω διαδικτύου και δεν έλαβαν ποτέ πίσω τα χρήματά τους, ενώ κάποιοι άλλοι, ενώ έκαναν κρατήσεις πήγαν στα ξενοδοχεία και δεν υπήρχε η κράτηση τους».

Ο κ. Δρουσιώτης κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά, έτσι ώστε να πηγαίνουν τα παράπονα και στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι καταναλωτές μπορούν να μεταφέρουν τα παράπονά τους στο τηλέφωνο: 22516112 και στο email : [email protected]

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Τα social media αποκαλύπτουν τα εστιατόρια του Mall of Engomi

Taste and Hospitality

Ούτε το νερό δεν μπορούμε να διαχειριστούμε…Σχεδιασμοί (;) και λάθη

Taste and Hospitality

Οι ευρωπαϊκοί κανόνες για εντοπισμό και ταυτοποίηση κρασιού

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!