Παρουσίαση Φιλοξενία

Πισσούρι…Aυτή η διαδρομή δεν τελειώνει ποτέ (ΦΩΤΟΣ/ΒΙΝΤΕΟ)

Τριάντα περίπου χιλιόμετρα δυτικά της Λεμεσού σκαρφαλωμένο πάνω σε λόφους το Πισσούρι είναι το 3ο μεγαλύτερο διοικητικά χωριό της επαρχίας Λεμεσού και το 10ο σε πληθυσμό. Η έκτασή του περικλείει τα σύνορα Λεμεσού-Πάφου, συνορεύει με τα χωριά Αλέκτορα, Αυδήμου και Πλατανίσκια  καθώς και μια μεγάλη ακτογραμμή σχεδόν 10 χιλιομέτρων στα νότια. Στο δυτικό του τμήμα παρά το Κάβο Άσπρο καλύπτεται από πυκνό πευκόδασος,  που είναι το Νοτιότερο του νησιού, ενώ την χλωρίδα της περιοχής συμπληρώνουν αμπελώνες, χαρουπιές, ελιές καθώς και μια πληθώρα Μεσογειακής βλάστησης.

Κατά την περίοδο των Lockdown «συναντήσαμε» την κοινότητα μέσα από φωτογραφικό υλικό από αρχείο. Οι φωτογραφίες μάγευαν. Τα σχόλια τα δικά σας έκαναν την επιθυμία όλο και πιο έντονη να βρεθούμε εκεί. Και τελικά τα καταφέραμε… Επιλέξαμε και καθόλου τυχαία την μέρα με το Αυγουστιάτικο φεγγάρι – την πανσέληνο της 22ης Αυγούστου.

Δύο εικοσιτετράωρα δεν ήταν αρκετά για να δούμε και να μεταφέρουμε όλα όσα μάθαμε ότι υπάρχουν στην περιοχή. Ο κόσμος, τα στενά δρομάκια, οι μυρωδιές από τα δέντρα και τα φυτά που βρίσκονται διάσπαρτα σε κάθε διαδρομή σε «ταξιδεύουν» όπου η ψυχή του καθενός επιθυμεί.  «Εγκλωβισμένη» σε δύο λευκά βουνά σε καθαρά και βαθιά νερά δεν μπορείς παρά να απολαύσεις την ηρεμία που σου προσφέρει. Κάθε κύμα που σκάει στην ακτή παίρνει κάθε σκέψη και την κάνει ένα με την μαγεία του μπλε.

Η τουριστική ανάπτυξη

Από την δεκαετία του 1980 η περιοχή Πισσουρίου ξεκινά να εξελίσσεται σε σημαντικό τουριστικό κέντρο της επαρχίας Λεμεσού αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Μετά την ανέγερση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Pissouri Hotel, το σημερινό Columbia resort, στο Κόλπο Πισσουρίου και με σύμμαχο τα πεντακάθαρα νερά, τη τοπική φιλοξενεία καθώς και το μαγευτικό τοπίο η περιοχή φιλοξενεί σημαντικό αριθμό ξένων αλλά και ντόπιων παραθεριστών.

Ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά χωριά, διαμερίσματα καθώς και ενοικιαζόμενες οικίες αλλά και πληθώρα εστιατορίων που καλύπτουν όλα τα γαστρονομικά γούστα, μετέτρεψαν τον γραφικό κόλπο Πισσουρίου αλλά και τον πυρήνα της Κοινότητας σε ένα κοσμοπολίτικο θέρετρο. 

Η δε γειτνίαση της Κοινότητας με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους όπως το Κούριο, με γήπεδα γκόλφ καθώς και με το αεροδρόμιο Πάφου, αλλά και η σχετικά μικρή απόσταση με τα αστικά κέντρα της Λεμεσού και της Πάφου, καθιστούν το Πισσούρι μια  αξιόλογη τουριστική περιοχή με τεράστιες προοπτικές.

Παραλία Πισσουρίου

Η παραλία Πισσουρίου, η οποία και βραβεύεται κάθε χρόνο με το τιμητικό τίτλο της Γαλάζιας σημαίας, είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Τα βότσαλα εναλλάσσονται με πυκνή άμμο και η παραλία με τα πεντακάθαρα και καταγάλανα νερά προστατεύεται νοερά από το Κάβο Άσπρο και τη Μελάντα.

Στη περιοχή μπορεί ο επισκέπτης να εξασκηθεί στα θαλάσσια σπόρ, να περπατήσει στον παραλιακό πεζόδρομο, να γυμναστεί στο ανοικτό κοινοτικό γυμναστήριο και να χαλαρώσει στις ξαπλώστρες παρέα με το Μεσογειακό ήλιο.

Πλατεία με γραφικά ταβερνάκια

Στον πυρήνα του χωριού ο επισκέπτης θα ενθουσιαστεί με την γραφική πλακόστρωτη πλατεία, θα δοκιμάσει τους καλύτερους μεζέδες στις τοπικές ταβέρνες, θα απολαύσει παραστάσεις στο κοινοτικό αμφιθέατρο και θα εντυπωσιαστεί από τη θέα που απλώνεται από τη κοιλάδα των Λινιδιών, το δάσος των Ορειτών, τη δυτική επαρχία Λεμεσού μέχρι το Τρόοδος.

Hylatio Tourist Village

Μέσα σε όμορφα διαμορφωμένους κήπους, το Hylatio Tourist Village διαθέτει πισίνα σε σχήμα φασολιού με pool bar και εστιατόριο που σερβίρει μεσογειακή κουζίνα. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από την παραλία Πισσούρι, που είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία, και προσφέρει καταλύματα με ιδιωτικό μπαλκόνι και θέα στους κήπους.

Τα στούντιο και τα διαμερίσματα στο Hylatio Village είναι απλά επιπλωμένα και εξοπλισμένα με μικρή κουζίνα, καθιστικό και ιδιωτικό μπάνιο με μπανιέρα. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ηλεκτρικό βραστήρα, μίνι ψυγείο, wifi κλιματισμός και η θυρίδα ασφαλείας.

ΦΩΤΟ:eric

Ευχαριστίες στο Κοινοτικό Συμβούλιο για όλες τις πληροφορίες

Κύρια φωτό: pissouri.org

Συνεχίζεται…

Subscribe to our Newsletter. Let's stay updated!

Related posts

Όταν το National Geographic Magazine βρέθηκε στην Κύπρο του 1928 (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Taste and Hospitality

Ο «Aρκοντής» της Λεμεσού: Ένας τρελός…φιλάνθρωπος

Taste and Hospitality

Πώς σώθηκε ο οικισμός με τους 732 πύργους – Tα εκτρώματα της Τουρκίας…

Taste and Hospitality

Αφηστε ενα σχολιο

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Αποδοχή Μάθε περισσότερα

error: Content is protected !!